15. Novembra 2022.

Teletović o Dušku Ivanoviću: Istina je, neki ne mogu sa njim

Big Portal

Crnogorski stručnjak je na klupi kluba sa Malog Kalemegdana zamenio Vladimira Jovanovića, koji nije imao baš najbolji početak sezone.

Česti su komentari da je Ivanović trener starog kova i da njegov stil nije baš za svakog igrača.

“Istina je, postoje neki igrači koji ne mogu sa Duškom. To su oni koji nisu želeli da postanu legendarni, nisu hteli da rade na sebi, da danas budu bolji u odnosu na juče. Oni koji nisu posvećeni košarci, e takvi nisu mogli s njim”, rekao je Teletović u intervjuu za “Mozzarsport” i dodao:

“Zvezda je dobila iskrenog čoveka i vanserijskog trenera. Moj savet igračima je vrlo jednostavan: Slušajte šta vam Duško priča i bićete bolji igrači. On vas neće slagati, uvek će vam reći sve, ali na pravi, ljudski način. Nebrojeno puta tokom karijere me je povukao sa strane i pričao sa mnom kao sa čovekom o stvarima koje moram da popravim kako bih ja bio bolji i kako bi ekipa napredovala. I znate šta? Nikada nije pogrešio. Jednostavno, bolje razume košarku od igrača na parketu, na višem nivou je od ogromne većine”.

Teletović i Ivanović su uspešno sarađivali u Baskoniji.

Postoje razni igrači. Nekima prijaju lagani treninzi i tada su bolji na utakmici. Doduše mogu ozbiljnije da analiziram situaciju koju znam, a to je kako ja funkcionišem. Najbolji sam bio kada se žestoko radilo na treningu. E tako je bilo kod Duška, kroz jak trening sam znao da se spremim za utakmicu koja mi je onda bila lakša. Tako sam funkcionisao i znam da je tako funkcionisao Mirza Teletović, takođe žestok radnik koji je neverovatno napredovao kod Duška. Trener je starog kova što je uobičajeno za stručnjake sa Balkana kao što su Boža Maljković, Svetislav Pešić”, istakao je između ostalog Teletović.

Priliku za debi na klupi Zvezde, Ivanović će imati u četvrtak kada u Beograd stiže Asvel.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare