Telekom-operater A1 prihvata plaćanje usluga kriptovalutama - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Telekom-operater A1 prihvata plaćanje usluga kriptovalutama

Vodeći austrijski telekomunikacioni operater A1 je počeo da prihvata kriptovalute kao način plaćanja u sedam odabranih prodavnica u Austriji.

“Počev od 19. avgusta, korisnici A1 mogu da plate za mrežne usluge u odabranim filijalama A1 koristeći šest kriptovaluta: bitkoin (BTC), eterijum (ETH), XRP, lajtkoin (LTC), stelar (XLM) i deš (DASH)”, navodi se u saopštenju kompanije.

A1 pejment servis, digitalni sistem plaćanja razvijen u saradnji sa austrijskim stručnjakom za digitalne valute Salamantex, njemačkim operaterom za gotovinsko plaćanje Concardis i francuskim Ingenicom, prvi put je predstavljen sredinom juna, prenosi B92.

Pored postojećih načina bezgotovinskog plaćanja, A1 sistem će omogućiti i kupcima A1 da usluge plaćaju pomoću kineskih operatera plaćanja Alipay i WeChat Pay kasnije u avgustu.

Šef za poslovni marketing u A1, Markus Schreiber, rekao je da plaćanje digitalnim valutama postaje sve više rasprostranjeno u globalu, dok gotovina postaje zastarjeli model, što utiče na sve industrije.

On je dodao da će novi kriptopilot omogućiti A1 da razradi tražnju i prihvatanje digitalnih valuta.
Tokom pilot-programa, A1 korisnici će u trenutku kupovine usluge dobiti fiksnu cijenu konverzije izabrane valute, dok će provajderi smanjiti rizik od fluktuacije cijena tokom potvrde transakcije.

Nedavno je objavljeno da je američki telekomunikacioni gigant Verizon objavio oglas u kojem traži blokčejn talente, uključujući pet blokčejn programera, što ukazuje na to da žele da izgrade distribuiranu mrežu.

Danas objavljeno

Evropa bi mogla dobiti nove preklopne telefone kompanije Oppo

Vanja A

Signal upozorio korisnike

Vanja A

„Uspavani džin“ Antarktika bi mogao da potopi planetu, čovječanstvu bi bilo bolje da ga ne budi

Vanja A

Ostavite komentar