2. Januara 2022.

Telegram dodaje reakcije, spojlere i prevod poruka

Big Portal

Reakcije su sada deo aplikacije – i ako ste ikada koristili Facebook Messengeru, znate kako one funkcionišu. Razlika je u tome što u Telegramu pritisnete i držite na iOS-u za birač emodžija za reakciju i jednom dodirnete na Android-u. Na obe platforme, dvostrukim dodirom na poruku šalje se brza reakcija podignutog palca na gore.

Možete da promenite podrazumevanu reakciju dvostrukog dodira na nešto drugo u podešavanjima. Reakcije su uvek uključene u privatnim ćaskanjima, dok je u grupama i kanalima na administratorima da li će se uključiti ili ne (kao i da izaberu koji emodži reakcije su dostupni).

Novo formatiranje spojlera vam omogućava da ih sada sakrijete. Samo izaberete deo vaše poruke koji je pun spojlera i označite ga kao takvog. Spojler će tada biti skriven iza poruke u ćaskanju, kao i na listi za ćaskanje i u obaveštenjima. Da biste videli šta je skriveno, jednostavno dodirnite spojler da biste otkrili njegov tekst.

Novo namensko dugme za prevođenje se može dodati u kontekstni meni kada birate poruku, a ovo radi na svim Android uređajima, kao i na iOS 15+ na Apple uređajima. Lista dostupnih jezika zavisi od softvera vašeg telefona.

Možete da postavite temu QR koda za svoj (ili nečiji) profil tako što ćete izabrati boje i uzorak. Postoje i novo redizajnirani kontekstni meniji na macOS-u sa animiranim ikonama.

Konačno, nove interaktivne verzije su dostupne za neke emodžije – kao što je pahulja, na primer. Ako ovaj pošaljete, na ekranu će pasti sneg. Ima i drugih, a svi su dostupni samo u četovima 1-na-1. Više informacija na blogu Telegrama ovde.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare