Telefon koji jednim dodirom postaje tablet - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Telefon koji jednim dodirom postaje tablet

Prošlogodišnji hit bili su pametni telefoni sa savitljivim, odnosno ekranima na preklop, koji su ove godine dobili svoje usavršene i potpuno funkcionalne verzije i polako počeli da postaju standardni deo ponude premijum segmenta. I taman kada je tehnološki svet počeo da se pita – šta je sljedeće, javio kineski gigant Oppo sa odgovorom.

Riječ je o novom uređaju koji predstavlja, možda najubjedljiviju do sada, varijantu uređaja sa ekarnom “na namotavanje”, koga su neki u žargonu već prozvali “rolo ekran”.

Iz ovoga, vjerovatno, već i sami možete da zaključite da je riječ o uređaju čiji je ekran, sa jedne strane, namotan na, za to namijenjenu, osovinu. A kada korisnik želi da koristi cijelu njegovu površinu, ekran se odmotava do pune veličine.

Sam uređaj, sa uvučenim ekranom, izgleda kao i svaki drugi “običan” pametni telefon, i za razliku od “preklopnika”, nije deblji u osnovnoj konfiguraciji. Međutim, kada se fleksibilni OLED displej dijagonale 6,7 inča “odmota”, dobija se mali tablet čiji displej ima dijagonalu od 7,4 inča. Cijela “opeacija” se aktivira prevlačenjem prstom uz gorinju desnu ivicu uređaja.

U kućištu uređaja nalazi se klizna konstrukcija koja omogućava izvlačenje i uvlačenje uređaja bez ikakvog uticaja na njegovu funkcionalnost. Od ostalih tehničkih podataka poznato je samo to da Oppo X 2021 na poleđini ima trostruku kameru sa glavnim senzorom od 48 megapiksela i blicem.

Iako je ovo još uvijek samo koncept, djeluje dosta realnije u odnosu na slične patente koji su u proteklom periodu stizali od konkurencije. Ipak, to znači da konačni proizvod možda i neće izgledati baš ovako kao što je prikazan.

Danas objavljeno

Google će obavještavati kada se vaši podaci pojave u rezultatima pretrage

Zeljka

Savršeno jasne fotografije telefona Huawei nova 10 Pro

Zeljka

Microsoft upozorava korisnike kada pogrešno koriste lozinku

Zeljka

Ostavite komentar