20. Juna 2019.

Teku pripremne za sastanak u Parizu

Big Portal
  • Predstavnici Berlina i Pariza tokom ove nedelje održaće niz nezvaničnih sastanaka sa Haradinajem i Tačijem, kako bi pripremili sastanak 1. jula u Parizu.

To piše današnji Blic, pozivajući se na izvor iz diplomatskih krugova. Taj izvot tvrdi i da je nekoliko sastanaka već održano.

Kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron nemaju više prostora za kiks: još jedan susret regionalnih lidera bez ikakvog rezultata, kao onaj u Berlinu, bio bi njihov debakl.

“Prethodnih dana već su održani sastanci ispod žita sa rukovodstvom Prištine. Berlin i Pariz pokušavaju da izvrše pritisak na Haradinaja i Tačija da popuste i povuku takse kako bi mogao da se napravi makar mali korak napred u pregovorima dve strane “, ističe sagovornik lista.

Dve najveće evropske sile ne smeju sebi da dozvole sramotu koja se dogodila u Berlinu kada su u Nemačku doveli sve regionalne lidere, kasnije se ispostavilo na ekskurziju bez rezultata.

Bez garancija da će se napraviti neki pomak, sastanak u Parizu neće biti održan, kaže izvor Blica i dodaje da je Zapadu ostalo jos nekoliko dana da ubede svoje sagovornike u Prištini.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare