10. Marta 2020.

Tektonske promjene u Seriji A – da li se ugrožava regularnost?

Big Portal

Plan FIGC je da se odloži prvenstvo do 31. maja, ali i uvede plej-of za Skudeto i opstanak.

FIGC sa predstavnicima Vlade i raznih takmičenja obavio je sastanak na kome se razmatralo šta će se raditi posle 3. aprila, do kada su suspendovani svi sportski događaji u zemlji.

Vremena je malo i ne postoji mogućnost da se odigraju sve zaostale utakmice, posebno jer je EURO na programu u junu, pa je veliki znak pitanja iznad Serije A, a kamoli Kupa Italije kojeg niko ne spominje.

Postoje tri scenarija – da se prekine prvenstvo i Juventusu dodeli trofej, da se zaostale utakmice ne igraju, već krene plej-of i plej-aut i ona manje izvesna da niko ne bude šampiona.

Poslednji put je plej-of u Italiji bio davne 1964. godine kada su Bolonja i Inter završili poravnati na vrhu, a onda u odlučujučoj utakmici je klub iz Emilije Romanje slabio 2:0 u Rimu.

Drugi sastanak zakazan je za 23. mart. Možda će tada biti više poznato.

Da li je Juventus šampion?

Na osnovu trenutne tabele Juventus je prvi sa 63 boda, jednim više od Lacija koji igra u sjajnoj formi, ali bi mogao da olako izgubi trku za dugo čekani Skudeto.

Inter je posle poraza u “Derbiju Italija” u Torinu (2:0) verovatno ostao bez šanse da “zakuva” šampionat jer ima devet bodova manje od lidera, ali i meč manje.

Situacija u borbi za opstanak je još žešća, čak šest timova se bori da izbegne poslednju poziciju za Seriju B.

Trenutno je Leče u opasnoj zoni, a Đenoa ima isti broj bodova.

Konfuzija u Italiji…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare