Tejlor bi u Tokiju 2020. da obori rekord Edvardsa - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Tejlor bi u Tokiju 2020. da obori rekord Edvardsa

Olimpijski šampion u troskoku Kristijan Tejlor nada se da bi naredne Olimpijske igre u Tokiju mogle da ga inspirišu da obori rekord Džonatana Edvardsa.

Olimpijski šampion u troskoku Kristijan Tejlor nada se da bi naredne Olimpijske igre u Tokiju mogle da ga inspirišu da obori rekord Džonatana Edvardsa.

U pitanju je rekord star 24 godine, a Tejlor dominira u skoku u dalj u poslednjoj deceniji.

Osvajao je zlatne olimpijske medalje 2012. i 2016, a šampion sveta je bio 2011, 2015. i 2017. godine.

Međutim, uprkos brojnim pokušajima, Tejlor do sada nije uspeo da nadmaši Britanca Džonatana Edvardsa i njegov svetski rekord od 18,29 metara postavljen na Svetskom prvenstvu 1995.

Pošto je osvojio sve što je mogao i to više puta, Tejlor priznaje da je obaranje svetskog rekorda njegov poslednji cilj.

Zato sam u sportu. Volim atletiku, ali rekord je razlog zbog kojeg se i dalje takmičim. To je jedino što je preostalo“, rekao je Tejlor za Frans pres.

Tejlor se približio rekordu u više navrata, a najbolji rezultat od 18,21 metra postavio je na Svetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine.

Tokio je očigledno mesto za taj skok. Oboriti rekord na Olimpijskim igrama – to bi bio šlag na torti u mojoj karijeri. Verujem da će energija publike biti sjajna, samo ja moram da odradim svoj deo posla“, rekao je Tejlor.

Dok na red ne dođu Olimpijske igre, Tejlor se za sada okreće ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Dohi gde će braniti titulu.

Danas objavljeno

“Jokić drugi najbolji u NBA? Dajte ljudi, prestanite”

Vanja A

Zašto Đoković igra dubl u Tel Avivu?

Vanja A

Australija poslala Srbiju u četvrtfinale!

Vanja A

Ostavite komentar