Tehnološki gigant otvara kancelarije tek sledeće godine: Moraće da prođe kroz ovih šest faza - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Tehnološki gigant otvara kancelarije tek sledeće godine: Moraće da prođe kroz ovih šest faza

Kancelarije kompanije Majkrosoft u SAD otvoriće se najranije u januaru naredne godine, a možda i kasnije, zbog pandemije koronavirusa, piše Verge.

Ove informacije prenele su osobe upućene u celu situaciju.

Kompanija iz Redmonda navodno je odabrala 19. januar 2021. godine kao najraniji mogući datum otvaranja svojih kancelarija u SAD za zaposlene.

Kod otvaranja kancelarije primenio bi se takozvani koncept hibridnog rada sa ukupno šest faza do potpunog povratka u normalu.

Povratak u normalno poslovanje dogodio bi se tek kada sve aktuelne restrikcije u vezi sa koronavirusom budu ukinute i kada nadležne zdravstvene institucije povratak ocene sigurnim.

Pomenutih šest faza obuhvata: zatvoreno, obavezni rad od kuće, zatim preporuka rada od kuće, lagani i oprezni proces otvaranja, otvorenu kancelariju sa određenim ograničenjima i na kraju šesta faza koja obuhvata potpuno normalizovano poslovanje, odnosno potpuno otvorene kancelarije bez restrikcija.

Šesta faza bi trebalo da bude primenjena najranije pomenutog 19. januara, ali se taj vremenski okvir može menjati u odnosu na epidemiološku situaciju, prenosi SEEbiz.

Što se tiče ostalih kompanija, Gugl je odlučio da će njegovi zaposleni raditi od kuće sve do leta sledeće godine, dok bi Eplovi zaposleni u kancelarije trebalo da se vrate isto kad i Majkrosoftovi, početkom 2021. godine. Fejsbuk svojim zaposlenima dopušta rad od kuće do kraja godine, a Amazon svojim zaposlenima dopušta rad od kuće takođe do januara 2021. godine.

Danas objavljeno

Predstavljen Poco X3, sa većom baterijom i bez NFC podrške

D

Android 11 za TV se fokusira na multimediju i sigurnosne funkcije

D

Novo otkriće: Da li je neobično svjetlo krivo za potonuće “Titanika”

D

Ostavite komentar