25. Decembra 2019.

Tehnološke inovacije koje će obilježiti 2020. godinu

Big Portal

Kraj godine se polako bliži, a sa njim i početak nove decenije. Kada dođe kraj godine, često se osvrćemo na prošli period, ali planiramo i sljedeći.

Ukoliko efikasno planirate privatni i poslovni život za naredni period, dobro je biti obaviješten koje tehnologije nam mogu biti na raspolaganju. Evo nekih tehnoloških trendova za 2020. godinu.

Jedna od tehnologija koje su podigle veliku prašinu u prethodnom periodu je 5-G mreža. Samo najavljivanje 5-G mreže otvorilo je veliki broj debata.

Smatra se da će ova mreža u narednim godinama, a možda već i u 2020. postati neophodna pogotovo kada se radi o kompanijama.

Izmjenjene stvarnosti

VR (vitruelna stvarnost) i AR (proširena realnost) postaju sve prisutniji u svakodnevnom životu. VR je tehnologija koja ubacuje korisnika u drugu realnost, dok AR tehnologija pojačava njegovu okolinu.

Obje tehnologije imaju veliki potencijal u industriji zabava i igrica, ali i u sferi edukacije i učenja.

One mogu da se koriste, na primjer, za edukaciju mladih hirurga i sličnih poslova, ali i za marketing.

Zajedničko kompanijama „Tesla“ i „Vejmok“ je to što teže da naprave potpuno funkcionalne automobile koji bi se sami vozili.

Mnogi automobili već imaju mogućnost da samostalno koče, drže odstojanje, parkiraju, pale svjetla, brisače ili imaju senzore koji vas drže unutar trake.

Povezivanje uređaja

Ovakve tehnologije će biti sve više usavršavane, ali i dostupnije u ekonomskom smislu.

Internet stvari ili Internet of Things predstavlja mogućnost međusobnog povezivanja različitih uređaja. Posljednjih godina mogućnost povezivanja je sve veća. Već možete da povežete vaš pametni telefon sa televizorom, automobilom, ali i hranilicom za pse, pa čak i frižiderom.

Ova tendencija rasta Interneta stvari nastavlja se i u narednim godinama.

Ovo su, naravno, samo predviđanja na osnovu onoga što danas znamo. U tehnološkom svijetu iznenađenja su česta pojava. Iz ovih razloga neophodno je da ažurno i pomno pratimo nove tehnološke trendove kako bismo podigli našu produktivnost i svijest.

Izvor: RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare