Sastojci:
- jaja
- ljuska crnog luka
- boje kesica
- 1 kašičica sirćeta
- malo soli
- malo belog papira
- salvete
- belance
- malo ulja
- najlonska čarapa ili komadi gaze
Prvi način
Priprema:
Ljuske luka iseckati sa debljim belim papirom. Jaje umočiti u vodu pa u seckanu lukovin i papir. Staviti u najlon čarapu ili gazu i omotati koncem.
U šerpu sipati 500 ml vode, dodati malo soli, pola kašičice sirćeta, kesicu boje po izboru.
Staviti na lagano da se kuvaju oko 10 minuta. Vruće seći i obrisati, pa premazati uljem.
Drugi način
Salvete sa šarenim detaljima iseči bolje rukama iscepkati detalj pa odvojiti, i ostaviti najtanji deo gde je šara. Jaje premazati belancetom i prilepiti prozirnu salvetu, još premazati belancetom i uljem i poređati gde su ostala farbana jaja.
Koje još načine šaranja jaja predlaže baka, pogledajte u video-materijalu.