Tehničke specifikacije Mercedesa EQS - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tehničke specifikacije Mercedesa EQS

Merecdes je uoči premijere limuzne EQS objavio tehničke specifikacije ovog električnog modela. Postojaće dve baterijske verzije i dvije opcije za konfiguraciju pogona.

Već se zna da će maksimalna autonomija biti do 770km prema WLTP ciklusu. Mercedes će ponuditi dve opcije za baterije – veću kapaciteta 107,8kWh i manju od 90kWh. Ukoliko veća osigurava 770km vožnje sa jednim punjenjem, onda bi manja trebala da bude dovoljna za 640km.

Mercedes-Benz koristi NCM 811 litijum-jonske ćelije u čvrstom kućištu sa 10 ili 12 modula u zavisnosti pd tpga da li se radi o većoj ili manjoj bateriji. Sistem ima tečno hlađenje i dodatni PTC (Positive Temperature Coefficient) grejač integrisan u krug hlađenja. Baterija može biti unapred zagrejana ili ohlađena da bi se postigla optimalna temperatura na stanici za brzo punjenje.

Mercedes je osigurao i mogućnost unapređenja softvera koji reguliše rad baterije preko interneta ukoliko to bude potrebno. Očekuje se da će baterije biti trajne i da će Mercedesova garancija na ovu komponentu biti 10 godina ili 250.000km.

Osnovni pogon od 245kW biće na zadnjim točkovima, a u ponudi će biti i 4MATIC sa dva električna agregata i pogonom na svim točkovima od 385KW (255kW nazad i 135kW napred). Maksimalna brzina biće ograničena na 210km/h, a podaci o ubrzanju nisu objavljeni.

4MATIC verzije će imati sistem za inteligantnu i kontinuiranu raspodelu obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine koji osigurava da u svakom trenutku iskoristivost obrtnog momenta bude najefikasnija. Mercedes navodi da ovaj tip prenosa ima mnogo brži odziv od mehaničkog pogona na svim točkovima. Obrtni momenat se po potrebi proverava do 10.000 puta u minuti.

Izvor. Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

BMW se priprema za proizvodnju ograničene serije modela pogonjenog gorivnim ćelijama

Vanja A

Toyotin serijski hiperautomobil bi mogao da isporučuje preko 1.000 ks

Vanja A

“Dvoglava aždaja” na točkovima

Vanja A

Ostavite komentar