Tegeltija zvanično kandidat - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Tegeltija zvanično kandidat

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na današnjoj sjednici Predsjedništva ove stranke usvojena odluka po kojoj je Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

“Zoran Tegeltija je od danas zvanično kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Ta odluka će biti upućena u dalju proceduru”, istakao je Dodik.

On je naveo da je, u skladu sa ranije potpisanom zajedničkom izjavom SNSD-a, HDZ-a i SDA, dogovoreno da će Savez nezavisnih socijaldemokrata, osim predsjedavajućeg Savjeta ministara, dobiti i tri ministarstva – ekonomskih odnosa, saobraćaja i veza i ljudska prava i izbjeglice.

Dodik je kazao da Savez nezavisnih socijaldemokrata ne prihvata dokument za aktivaciju MAP-a i da ostaju dosljedni ranijem stavu.

Lider SNSD-a pohvalio je i dosadašnji rad Vlade RS i NS RS i rekao da Republika Srpska ima stabilnu finansijsku situaciju. Rekao je da je neophodno da se radi na realizaciji infrastrukturnih projekata, sa posebnim osvrtom na završetak i izgradnju novih putnih dionica. Od Vlade RS SNSD će tražiti da se što prije završi i procjena šteta nakon prošlosedmičnih poplava. Poručio je i da će raspodjela funkcija na mjestima koja su ispod nivoa Vlade RS uslijediti odmah pri potpisivanju konačnog koalicionog sporazuma na nivou Republike Srpske.

BN TV

Danas objavljeno

Bura zbog izjave Milanovića: “Ne, ubijeni se ne nadoknađuju novcem”

M.

U Srpskoj 228 novozaraženih, 15 osoba preminulo

M.

FBiH: Zaraženo 378 osoba

M.

Ostavite komentar