Tegeltija donio odluku o smjeni ministra Lučića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Tegeltija donio odluku o smjeni ministra Lučića

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra ljudskih prava i izbjeglica Miloša Lučića.

U skladu sa dogovorom političkih partija o formiranju Savjeta ministara i raspodjele ministarstava, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pripalo je predstavnicima Republike Srpske u Savjetu ministara, navodi se u saopštenju Savjeta ministara.

Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz Republike Srpske, funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu, a na nju je imenovan Miloš Lučić kao prijedlog ove partije.

S obzirom da je DNS donio odluku o napuštanju koalicije i daljem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Savjeta ministara u svom radu nema podršku predstavnika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Savjeta ministara je donio odluku o razrješenju dužnosti Lučića, ističe se u saopštenju.

Odluka o smjeni Lučića dostavljena je Parlamentarnoj skupštini BiH.

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar