TCL radi na telefonu sa displejom koji se i savija i uvija - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

TCL radi na telefonu sa displejom koji se i savija i uvija

Kompanija TCL je tokom MWC 2019 sajma prikazala koncept DragonHinge mehanizam za fleksibilne displeje, da bi prošle godine demonstrirala telefon sa dizajnom ekrana koji se trostruko savija, kao i model sa ekranom koji se odmotava da bi postao veći. Ono što do sada nismo videli jeste telefon koji implementira ekran sa obe ove karakteristike, a TCL bi mogao pokriti i ovaj segment.

Zasnovano na fotografijama CNET-a, kompanija radi na telefonu koji može da se proširi u tablet format, ali umesto samo korišćenja dva mehanizma za savijanje ili displeja koji se uvija, uređaj nudi obe ove funkcije. Deo displeja se savija iza uređaja, a kada se otvori, drugi de displeja može da se izvuče/odmota sa druge strane, dodatno povećavajući površinu ekrana.

CNET izveštava da će fotografije uređaja biti prikazane tokom događaja u aprilu, gde će TCL u potpunosti predstaviti i svoju TCL 20 seriju koja je bila najavljena tokom CES 2021 događaja. Uređaj je trenutno samo koncept i nema informacija o tome da li će ikada stići na tržište.

Izvor: CNET

Danas objavljeno

Microsoft priznao da Windows 11, verzija 22H2 usporava kopiranje velikih fajlova

Vanja A

Prelazak na DDR5 standard memorije neće ići tako glatko kako mnogi očekuju

Vanja A

Tim Kuk potkačio Zakerberga i Metaverzum projekat

Vanja A

Ostavite komentar