Tattoo majstori pretvaraju ožiljke u umjetnost - BIGportal.ba
Magazin Moda

Tattoo majstori pretvaraju ožiljke u umjetnost

Tetovaže nekad služe da unutrašnju ljepotu i originalnost iznesu na površinu; nekad da obilježe trenutak i emociju; nekad samo da isprate trend; nekad da pokriju nesigurnost i podmire komplekse; a nekad da ružan ožiljak pretvore u umjetničko djelo. Možda se sjećate priče Džulije Gnus (1955-2016), koja je svojevremeno ušla u…

Tetovaže nekad služe da unutrašnju ljepotu i originalnost iznesu na površinu; nekad da obilježe trenutak i emociju; nekad samo da isprate trend; nekad da pokriju nesigurnost i podmire komplekse; a nekad da ružan ožiljak pretvore u umjetničko djelo.

Možda se sjećate priče Džulije Gnus (1955-2016), koja je svojevremeno ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najviše tetovaža na svom tijelu.

Džulija je prvu tetovažu stavila na nogu kako bi sakrila tragove porfirije, bolesti kod koje se pojavljuju plikovi kada se koža izloži svjetlosti, koja joj je dijagnostifikovana u 30. godini. Na raspolaganju su joj bili lijekovi koji nose rizik od slijepila, a ona se opredijelila za “ljepšu i bezbjedniju opciju”.

– Počela sam da se tetoviram jer sam željela da sakrijem ožiljke od plikova, koji su kao opekotine trećeg stepena. Imala sam prijatelja, plastičnog hirurga, koji je predložio da se istetoviram tako da mi cijela koža bude u boji ožiljaka. Probali smo, nije to išlo, bilo je jako teško da se potrefi boja. Onda sam odlučila da radim tetovaže u boji. I navukla sam se – objasnila je u jednom intervjuu.

Kako je bolest napredovala, tako je i Džulija dodavala tetovaže svojih omiljenih crtanih junaka, glumaca, prizora iz džungle… I nije se smirila dok 95 odsto njene kože nije bilo prekriveno tetovažama.

Džulija je postala “ilustrovana dama” – najistetoviranija žena na svijetu, a sve njene tetovaže radio je isti umjetnik.

U međuvremenu, ožiljci su za tattoo artiste postali kreativni izazovi – nije fora samo ih prekriti, već ih iskoristiti kao osnovu za svoja mala umjetnička djela.

Pogledajte neka od kreativnih rješenja kojima su odgovorili na zahtjeve svojih klijenata.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Izvor:: Noizz.rs

Danas objavljeno

Male stvari mogu da poprave vezu: Nije tako teško

V.R.

Veliko otkriće kod Kaira: Iskopan pogrebni hram, pronađeni tekstovi iz Knjige mrtvih, grobni bunari

V.R.

Olimpijski šampion Majkl Felps u izuzetno teškom stanju, oglasila se njegova supruga

V.R.

Ostavite komentar