Tarantino nije želeo Dajan Kruger u svom filmu: "Platila sam let i dokazala mu da mogu" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tarantino nije želeo Dajan Kruger u svom filmu: “Platila sam let i dokazala mu da mogu”

Glumica, rođena u Nemačkoj, Dajan Kruger (45) tvrdi da reditelj Kventin Tarantino prvobitno nije želeo da ona bude u “Inglourious Basterds”, filmu o Drugom svetskom ratu iz 2009. godine.

Kruger, koja je tumačila lik Bridžit fon Hamersmark – nemačke glumice i savezničkog špijuna, objasnila je u epizodi podkasta “Reign with Josh Smith” da Tarantino nije bio previše zainteresovan za njenu ulogu i sumnjao je u njene sposobnosti, prenosi Njujork post.

“Prošao je audiciju sa svima. Nije želeo da me pusti jer je gledao film u kojem sam igrala, a nije mu se dopao. Dakle, nije verovao u mene od samog početka”, rekla je Dajan Kruger, i dodala da je jedini razlog zbog kojeg ju je primio na audiciju je taj što “nije bilo nikoga drugog”.

“Morala sam da platim sopstveni let iz Njujorka da bih otišla u Nemačku jer me ne bi video u SAD, iako je Amerikanac. Morala sam da pređem mnoge prepreke, ali mislila sam: ‘Znaš šta? Je*i ga! Samo ću to uraditi i dokazati mu da mogu’. I srećom, sve je uspelo”, ispričala je Kruger.

Krugerova je dobila mnogo priznanja za svoju ulogu, pa i nagradu Udruženja filmskih glumaca za izvanrednu izvedbu glumice u sporednoj ulozi. Kruger je dodala da stvari na trenutke mogu izgledati “nepravedno”, ali i da mora da se promeni narativ. Ona veruje da je opisana situacija sigurno nečemu naučila i Tarantina.

“Mislim da je i za njega to bila lekcija. Ponekad ste vi taj koji pojedince – a sigurna sam da sam i ja kriva za to – karakterišete na određeni način. Misliš da će biti jednosmerni, a oni to nisu”.

Ona je stala u odbranu legendarnog reditelja još 2018. godine kada su se pojavile optužbe da je maltretirao zvezde na snimanju. U objavi na Instagramu, Kruger je napisala: “Želim da kažem da je moje radno iskustvo sa Kventinom Tarantinom bila čista radost. Odnosio se prema meni sa krajnjim poštovanjem i nikada nije zloupotrebio svoju moć ili me prisilio da uradim bilo šta što mi nije prijatno”.

Danas objavljeno

Poslije crvenog tepiha, pravac plaža: Manekenka haljinu zamijenila minijaturnim bikinijem

Zeljka

Većina ih svakodnevno koristi, a ne zna koliko su štetne – ove tri stvari što pre izbacite iz kuće

Zeljka

Sudaranje pesnicama odlazi u zaborav: Rukovanje se vraća na velika vrata

Zeljka

Ostavite komentar