Tanji ekran i duže trajanje baterije: iPhone 12 izlazi opremljen novom tehnologijom? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Tanji ekran i duže trajanje baterije: iPhone 12 izlazi opremljen novom tehnologijom?

Izgleda da bi iPhone 12 mogao da uvede jednu od najvažnijih promjena u posljednje vrijeme – kruže priče da se sprema novi tip ekrana.

Bar neki modeli iPhone 12 posedovaće OLED ekrane koje proizvodi LG, piše južnokorejski sajt The Elec, a prenosi tech Radar. Oni bi trebalo da imaju senzor dodira ugrađen u sam displej, a ne na posebnom sloju kao do sada.

To znači da će u pitanju biti jeftiniji i tanji ekrani, što verovatno vodi tanjem iPhone modelu nego do sada. Što se tiče niže cene, ipak je Apple u pitanju pa ne bi trebalo unapred da se radujemo.

Isti izvor govori i o tome da se LG sprema da pređe na tehnologiju ekrana LTPO, koja se koristi na Apple Watch 4 i Apple Watch 5, što potencijalno vodi ka ekranima koji su i energetski efikasniji.

Screen time

Upravo zahvaljući LTPO tehnologiji Apple Watch 5 uspeva da održi celodnevni rad baterije čak i uz stalno uključen ekran, pa možemo da očekujemo nešto slično i kod modela iPhone 12.

Ova tehnologija može da omogućiti opciju uvek uključenog ekrana na budućim iPhone modelima, što je karakteristika koju skuplji Android telefoni imaju već neko vreme.

Međutim, nije jasno da li će LTPO nadogradnja biti dostupna za iPhone već 2020. godine. Možda ćemo ipak morati da sačekamo do 2021.

Ove godine bismo mogli da dobijemo čak pet novih iPhone uređaja: četiri iPhone 12 modela i jedan iPhone SE 2. Verovatno će glavne razlike međ njima da budu kamere i veličine ekrana.

Danas objavljeno

Instagram dobija još više reklama

Vanja A

Cooler Master predstavio MM712 – gejming miša od samo 59 grama

Vanja A

Mask opet želi Twitter, poznata i cijena

Vanja A

Ostavite komentar