Tanja Fajon na čelu Delegacije EP za Srbiju: "Zajedno ćemo uspeti" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tanja Fajon na čelu Delegacije EP za Srbiju: “Zajedno ćemo uspeti”

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon imenovana je za predsednicu Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU.

Na toj poziciji Tanja Fajon će u narednih pet godina zameniti slovačkog poslanika Eduarda Kukana.

“Srećna sam što nastavljam da se bavim Srbijom i što sam dobila priliku da se potpuno posvetim njenoj evropskoj integraciji. Budite uvereni da ću dati sve od sebe tokom narednog perioda u cilju jačanja odnosa i zbliživanja Srbije i EU”, poručila je Tanja Fajon.

Tanja Fajon, inače predstavnica slovenačkih socijaldemokrata, i u prethodnim se mandatima u Evropskom parlamentu bavila Srbijom i Zapadnim Balkanom kao članica Spoljnopolitičkog odbora i izvestilac za viznu liberalizaciju.

Povodom imenovanja za predsednicu Odbora EP za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon ocenjuje da je od velike važnosti da se nastavi evropski put Srbije i omogući pozitivno kretanje integracija države.

“Cilj Srbije upravo i jeste da postane ravnopravna članica EU i da se pridruži porodici evropskih zemalja. Moje želja i obaveza u narednom periodu predsedavanja, biće da tako nešto probam i da ostvarim”, kazala je Tanja Fajon.

Ona je navela da če se truditi da tokom svog mandata što više približi Srbiju Evropskoj uniji i Evropsku uniju Srbiji i to na obostrano zadovoljstvo.

“Radujem se novim izazovima koji su pred nama, uz uverenje da ćemo zajedno uspeti sve da ih pređemo i dokažemo da je put reformi koji je Srbija započela pravi put i da se upravo posle dosta teškog posla i dugih pregovora, nalazi trijumfalni završetak”, zaključila je Tanja Fajon.

Za potpredsednike Delegacije za saradnju sa Srbijom imenovani su slovenački i grčki članovi Evropskog parlamenta Franci Bogovič i Petros Kokalis.

Izbor izvestioca EP za Srbiju i druge zemlje u procesu pridruživanja EU obaviće se u Evropskom parlamentu sledeće nedelje.

Danas objavljeno

Incident na sastanku SZO: Ućutkana Etiopija?!

M.

Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini, povlačimo hrvatske vojnike

M.

Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

M.

Ostavite komentar