Talibani pretukli avganistanske novinare - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Talibani pretukli avganistanske novinare

Dvoje avganistanskih novinara pretučeno je u policijskom pritvoru ove sedmice nakon što su izvještavali o protestu žena u Kabulu, gde su ih priveli talibani.

Zaki Dariabi, osnivač i glavni urednik novina Etilaat Roz, podelio je na društvenim mrežama slike dva muška reportera, jedan sa velikim, crvenim rupama po donjem delu leđa i nogama, a drugi sa sličnim oznakama na ramenu i ruci.

Lica oba muškarca su takođe bila podlivena i isečena na slikama, što je proverio Rojters. Na pitanje o incidentu, vršilac dužnosti talibanskog ministra, koji je imenovan na svom položaju kada je nova vlada objavljena u utorak, rekao je da će biti istražen svaki napad na novinare. Odbio je da bude identifikovan.

Dariabi je rekao da su premlaćivanja poslala jezivu poruku medijima u Avganistanu, gde je nezavisna štampa, većinom finansirana od zapadnih donatora, doživela procvat u poslednjih 20 godina.

“Pet kolega držano je u pritvorskom centru više od 4 sata, a tokom ova četiri sata dvoje naših kolega su pretučeni i brutalno mučeni”, rekao je on za Rojters u četvrtak, dan nakon incidenta.

On je rekao da su povređeni novinari prevezeni u bolnicu i da su im lekari savetovali da se odmore dve nedelje.

(B92)

Danas objavljeno

Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? “Ključ su djeca”

M.

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Sud BiH oslobodio srpske policajce optužbi za Srebrenicu

M.

Ostavite komentar