Talibani osudili američki napad u Avganistanu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Talibani osudili američki napad u Avganistanu

Talibani su danas osudili američki napad dronom na militante iz “Islamske države” nakon samoubilačkog napada izvan aerodroma u Kabulu i njihov portparol Zabihula Mudžahid je operaciju nazvao “jasnim napadom na avganistansku teritoriju”.

Mudžahid je izrazio očekivanje da će talibani vrlo broz preuzeti kontrolu nad aerodromu u Kabulu, čim američke snage odu i da će u narednim danima objaviti sastav nove administracije.

Prema njegovim riječima, zvaničnici su već imenovanio za vođenje ključnih institucija, uključujući ministarstva zdravlja i obrazovanja, te Centralnu banku.

On je izrazio očekivanje da će uskoro doći do smirivanja ekonomskih previranja kojom je pogođena avganistanska valuta.

Pentagon je juče saopštio da je američka vojska izvršila napad dronom na planera operacija “Islamske države” na istoku Avganistana i da preliminarne informacije pokazuju da je meta pogođena.

U samoubilačkom napadu izvršenom u četvtrak na ulazu na aerodrom u Kabulu poginulo je 13 američkih vojnika i najmanje 79 Avganistanaca.

Odgovornost za napad preuzeo je avganistanski ogranak “Islamske države” pod nazivom “Korosan” koji je neprijatelj Zapada i talibana.

Danas objavljeno

Slovenija: Petoro lica preminulo, 941 zaraženo

M.

Pretučen radnik BIA-e dok je bio na službenoj dužnosti

M.

Stanivuković: To što se na UKC RS radi s kiseonikom je zločin nad čovječanstvom

M.

Ostavite komentar