27. Jula 2019.

“Tako se igra za Srbiju, trebalo je da budemo ovakvi i protiv Španije”

Big Portal

Podmlađeni sastav Srbije je osvojio peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, a zabeležio je samo jedan poraz, od Španije u četvrtfinalu.

Do petog mesta Srbija je stigla pobedom nad Australijom.

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić je rekao da je rano za konačno analizu učešća Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

“Početak je bio u našu korist u svim sferama. Posle smo imali neobjašnjiv pad. Fatović je tražio presing zbog velike razlike. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće“, rekao je kratko selektor Dejan Savić nakon meča.

Strahinja Rašović je Svetsko prvenstvo završio sa 17 postignutih golova.

“Ličili smo na susret sa Grčkom, tako se igra za Srbiju. Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Nemaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji. Napravili smo iskorak u karijerama. Sledeći put, ako ga bude, verujem da ćemo biti još bolji. Možemo da igramo sa svakom ekipom na svetu”, rekao je Rašović.

“Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas”, dodao je.

Kapiten Miloš Ćuk je kazao da je današnje prvo poluvreme pokazalo da ova ekipa može mnogo bolje i da je mogla i više na ovom prvenstvu.

“Neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak, popravili smo utisak, dobro smo danas igrali. Daje nam sve ovo nadu da imamo šta da tražimo na sledećim takmičenjima, da se borimo uvek za medalju. Na nama je da ispravljamo greške i da sledeće godine budemo kako treba“, rekao je Ćuk.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare