Tajvanska firma povećava proizvodnju automobilskih čipova - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tajvanska firma povećava proizvodnju automobilskih čipova

Tajvanska kompanija TSMC povećaće prioritetno proizvodnju atomobilskih čipova ukoliko bude mogla da dodatno uveća kapacitete, saopšteno je iz tajvanskog Ministarstva ekonomije u vreme kada u svetu vlada nestašica ovih komponenti.

TSMC je obavestio Ministarstvo ekonomije da će optimizovati proizvodni proces čipova da bi on bio efikasniji i da će pravljenje automobilskih čipova biti prioritet. Kompanija koja je najveći svetski proizvođač čipova ranije je saopštila da je sadašnji proizvodni kapacitet na maksimumu.

Nemačka je ranije zatražila od Tajvana da ubedi proizvođače u ovoj zemlji da pomognu u rešavanju nestašice poluprovodničkih čipova u automobilskom sektoru, koja otežava oporavak od posledica pandemije korona virusa.

Proizvođači automobila širom sveta počeli su da zatvaraju proizvodne linije zbog problema u isporuci poluprovodnika. U nekim slučajevima, situaciju su pogoršale sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele kineskim fabrikama koje proizvode čipove.

Među kompanijama koje su se našle u problemima su Volkswagen, General Motors, FCA, Nissan i Honda. Analitičari automobilske industrije procenjuju da bi nestašica čipova mogla da potraje šest meseci ukoliko se odmah ne pronađe rešenje.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Skoro pa terenac: Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

Vanja A

Koliko u Srbiji košta „najružniji“ auto na svijetu?

Vanja A

Šef Volkswagena upozorava: Evropa gubi konkurentnost zbog troškova energije

Vanja A

Ostavite komentar