Tajvan: Zemljotres izazvao urušavanje zgrade, iskakanje vagona i blokade - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tajvan: Zemljotres izazvao urušavanje zgrade, iskakanje vagona i blokade

Potres jačine 6,8 stepeni Rihterove skale koji je pogodio jugoistočni dio Tajvana izazvao je iskakanje vagona iz šina i urušavanje zgrade, a na planinskim putevima blokirano je više stotina ljudi.

Tajvanski Meteorološki biro saopštio je da je epicentar zemljotresa bio u oblasti Tajtung i da je uslijedio potres usljed smirivanja tla jačine 6,4 stepena Rihterove skale koji nije izazvao štetu.

Američka Agencija za seizmološka istraživanja saopštila je da je potres bio jačine 7,2 stepena Rihterove skale i na dubini od 10 kilometara.

Vatrogasna služba Tajvana saopštila je da su četiri osobe spašene ispod ostataka zgrade koja se srušila u mjestu Јulu, dok su tri osobe, čija su vozila pala sa oštećenog mosta, spašena i prebačena u bolnicu.

Administracija tajvanske željeznice saopštila je da je šest vagona iskočilo iz šina kod stanice Dongli na istoku Tajvana nakon što se urušio dio platforme. Nije bilo povrijeđenih.

U saopštenju vatrogasne službe navedeno je da je više od 600 ljudi blokirano u planinskim oblastima Čike o Lijuđiši jer su putevi blokirani, mada nema povrijeđenih.

Američki centar za upozorenje na cunami objavio je upozorenje za Tajvan nakon potresa, ali je ubrzo ukinuto.

Potres se osjetio širom Tajvana i zgrade su se tresle i u prijestonici Tajpei. Potresi usljed smirivanja tla i dalje se osjećaju na ostrvu.

Tajvan se nalazi nedaleko od lokacije gdje se sudaraju dvije tektonske ploče zbog čega je često na udaru potresa.

Danas objavljeno

Banjaluka: Do 15.00 časova glasalo 42,75 odsto birača

Vanja A

CIK: Do 15.00 časova glasalo 35 odsto birača

Vanja A

U septembru – rekord

Vanja A

Ostavite komentar