Tajni snimak otkrio: Medicinska sestra "vakcinisala" antivaksere u maramicu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tajni snimak otkrio: Medicinska sestra “vakcinisala” antivaksere u maramicu

Policija u Palermu uhapsila medicinsku sestru koja je lažirala davanje vakcine antivakserima kako bi dobili certifikate za putovanja i ulazak u objekte.

Istražioci su koristili skrivene nadzorne kamere kako bi snimili 58-godišnju ženu koja je radila kao medicinska sestra u Palermu.

Video, koji je postao viralan na društvenim mrežama, prikazuje zdravstvenu radnicu kako puni vakcinu, a zatim prazni njen sadržaj u maramicu pretvarajući se pritom da je ubrizgava u ruku antivaksera, prenosi Klix.ba.

Ova 58-godišnjakinja je uhapšena zbog sumnje na prevaru, a italijanska policija tvrdi kako je čak i buster doza koju je davala – lažna.

Ovo nije prvi put da je neka od medicinska sestra uhapšena u Italiji zbog sumnji da je lažirala davanje vakcina antivakserima.

Desetine lekara i sestara uhapšeni su jer su naplaćivali po 400 evra za ovakve usluge. Prema informacijama koje su istražioci prikupili na terenu, antivakseri ove potvrde zovu “super zelena karta” i spremni su platiti i do nekoliko stotina evra za njih.

Danas objavljeno

Dječak se utopio u rijeci Savi

M.

Putin: Riješićemo krizu, ali Zapad da ukine sankcije

M.

Ustavni sud BiH ukinuo dijelove zaključaka NSRS

M.

Ostavite komentar