Tajni sadržaj dnevnika Majkla Džeksona: Želio je besmrtnost - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Tajni sadržaj dnevnika Majkla Džeksona: Želio je besmrtnost

Pokojni kralj popa, kako su ga nazivali, i jedan od nauspješnijih pjevača svih vremena Majkl Džekson, bio je opsjednut idejom da postane besmrtan, otkriveno je u novoj knjizi “Bad: An Unprecedented Investigation Into the Michael Jackson Cover-Up”, koju je ovih dana objavio istraživački novinar Dilan Hauard.

U odlomcima knjige “Bad: An Unprecedented Investigation Into the Michael Jackson Cover-Up” objavljene su Majklove svojeručne beleške iz dnevnika, prema kojima su ga preokupirala razmišljanja kako da postane večan, poput na primer Čarlija Čaplina ili Volta Diznija.

Uz to, čini se da je bio neprestano fokusiran na ideju da postane prvi multimilijarder glumac i reditelj, jer prema njegovom tajnom dnevniku koji je vodio, vidljivo je da je planirao da ostvaruje nedeljnu zaradu od čak 20 miliona dolara. A kako bi mu to pošlo za rukom, razmišljao je o eventualnom održavanju koncerta u Cirque du Soleilu i sklapanju ugovora s robnim markama poput Nike-a. Hteo je da snimi i rimejk filma “20.000 Leagues Under the Sea” i “The 7th Voyage of Sinbad”, a hteo je da angažuje i čoveka koji se dobro razume u trgovinu.

“Ako se ne koncentrišem na film, nema besmrtnosti”, napisao je Majkl na stranicama svojih beleški koje su objavljene u spomenutoj knjizi.

Osim toga, mračnim tonom je pisao o svojim strahovima kako neko želi da ga ubije i da ima osećaj da neko planira da ga uništi.

                                                                    Foto:EPA/VOLKER DORNBERGER

“Bojim se da neko pokušava da me ubije. Zli su ljudi svuda. Žele da me unište i otmu mi izdavačku kuću. Sastav želi da me ubije zbog mog kataloga. Ne prodajem ga”, napisao je.

Prema rečima autora Hauarda, knjiga je napisana tako da daje intiman uvid u um superzvezde kao ovisnika o drogama, dok se spremao da poslednji put ponovo pokrene karijeru i otplati dugove, koji su se gomilali iz dana u dan.

                                                             Majkl Džekson Foto:EPA/CONNIE ARAMAKI

Majkl je umro 2009. godine u 51. godini dok se pripremao za svoju turneju “This Is It”, od posledica predoziranja propofolom i benzodiazepinom, koje mu je dao njegov lični lekar Konard Marej.

Pre, ali i nakon smrti, bio je optužen za zlostavljanje dece, a poslednje optužbe izašle su u bizarnoj dokumentarnoj seriji “Leave Neverland” autora Vejdea Robsona i Džejmsa Sejfčaka.

Izvor: Nova

Danas objavljeno

Kako da otkrijete da li on flertuje s vama?

V.R.

Tufnasta košulja Kejt Midlton koju ćete rado nositi na posao

V.R.

Koji automobil je najbolji za vas?

V.R.

Ostavite komentar