Tajne vinove loze: Vojin i Sloboda u pričama o vinu - BIGportal.ba
Ex Yu

Tajne vinove loze: Vojin i Sloboda u pričama o vinu

Nova serija o ljudima, njihovim kompleksnim odnosima, vinogradima i vinu između severa i juga. Reditelji su Marko Manojlović i Kosta Đorđević, a literarni predložak je napisala Mirjana Bobić Mojsilović

PRVA klapa posle vanrednog stanja pala je sredinom ovog meseca na snimanju nove domaće serije “Tajne vinove loze”. Producent serije je “Telekom Srbija”, a izvršni producent “Metropolitan prodakšns” Dejana Karaklajića.

– Bili smo u dvanaestom danu snimanja kada je proglašeno vanredno stanje. Odmah smo obustavili rad i ne bih voleo da to moramo da uradimo opet – kaže, za “TV novosti”, direktor projekta Marko Mandić. – U nastavku snimanja svi moraju da prođu dezinfekcione barijere i niko ne može da uđe na set ako nema masku i rukavice. Sva vozila, prostorije i oprema se dezinfikuju. Sreća je što imamo studio od 1.500 metara kvadratnih, pa se ljudi retko sreću.

Veliki studio opremljen je bogatom scenografijom, koja dočarava enterijere, ali i eksterijere, i koju je bilo poduhvat napraviti. Serija će biti snimana i na raznim lokacijama u Srbiji.

– Pošto se radnja dešava na severu i jugu, prilagodili smo tome i dve jednake ekipe koje paralelno rade. Jedni su smešteni na jugoistoku Srbije, u Rajačkim pimnicama, a drugi su u Subotici. Glavni reditelj i umetnički direktor projekta je Marko Manojlović, koji režira “severni deo” priče, a za “južni” je zadužen Kosta Đorđević – objašnjava Mandić. – Pisac scenarija je Mirjana Bobić Mojsilović, a filmski jezik su mu udahnuli Ivan Mitrović i Marko Popović, kao i nekoliko mladih pisaca. Naziv serije je “Tajne vinove loze”, što znači da ih ima mnogo. Na početku zatičemo komplikovanu situaciju, a potom se vraćamo više od 20 godina u prošlost tražeći uzroke takvog stanja. Junake su spojili vinograd i vino, a neverovatnim sledom događaja životni putevi su im se ukrstili. Priča prevazilazi okvire vinograda i zadire u ljudske odnose.

Glumačka ekipa je, kako ističe Mandić, jedva čekala da se ponovo sretne.

– Svi članovi poštuju propisane mere, svi nosimo maske i rukavice. Više od sto glumaca igra u seriji. Vojin Ćetković je glavni glumac u severnom, vojvođanskom delu ekipe, a Sloboda Mićalović je glavni lik na jugu. Uz Ćetkovića igraju Milica Zarić, Miodrag Krivokapić, Anita Mančić, Nebojša Milovanović, Vanja Nenadić i drugi. Pored Slobode su Dara Džokić i Marko Vasiljević, a likove koji povezuju sever i jug tumače Aleksandar Đurica i Jovo Maksić.

U planu je snimanje 36 epizoda koje će trajati oko 45 minuta. Trenutno je urađen najveći deo prve dve epizode. Serija “Tajne vinove loze” trebalo bi da bude emitovana na jesen, radnim danima, najpre na “Telekomovom” kanalu Superstar.

Mirjana Bobić Mojsilović / Foto V. Danilov

Mirjana Bobić Mojsilović nam je rekla da je napisala literarni predložak za seriju, a da su za rad na adaptaciji tog teksta angažovani drugi scenaristi. Ona je, kaže nam, svoj rad završila u oktobru prošle godine i od tada nije bila u kontaktu sa produkcijom koja ju je angažovala za ovu seriju. Dodaje da se nada najboljem i da želi uspeh ovom projektu.

Danas objavljeno

Snimanje dokumentarca o Novaku još nije završeno

Vanja A

Enis Bešlagić otkrio zašto radi u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini

Vanja A

Ljubivoje Ršumović napisao pjesmu kako je pobijedio koronu!

Vanja A

Ostavite komentar