Tajna Maradoninog sefa i bogatstvo od 500 miliona dolara - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Tajna Maradoninog sefa i bogatstvo od 500 miliona dolara

U Argentini i dalje traje istraga čiji je cilj da se utvrdi koliko je bogatstvo Dijega Maradone kako bi moglo da se definiše šta će dobiti njegovi naslednici.

Nedavno je otkriveno da je njegov bivši doktor, neurohirurg Leopoldo Luke, falsifikovao Maradonine potpise i veruje se da je to uradio kako bi prigrabio deo njegovog bogatstva.

Ono što je interesantno je da su u Maradoninom stanu u Dubaiju pronađena i dva tajna sefa sa nepoznatim sadržajem.

Oni su i dalje zapečaćeni, ali se veruje da je u njima još mnogo dragocenosti.

Istražni organi imaju veliki problem da tačno definišu šta je sve bilo u vlasništvu legendarnog fudbalera koji je preminuo 25. novembra 2020. u 61. godini.

Oni moraju da traže dozvolu stranih vlada da utvrde sve detalje pošto je Maradona imao posede, stanove i udeo u kompanijama koje su poslovale u Venecueli i na Kubi.

Gruba procena je da je bogatstvo Maradone dostiglo sumu od 500 miliona dolara, ali poslednja otkrića, vezana za sef, kao i luksuzne automobile u vrednosti od 350.000 dolara, govore da bi moglo da se radi i o znatno većoj cifri.

U tim sefovima može biti ko zna šta još. Niko ne zna tačno šta je u njima. Samo je Dijego znao šta je tamo držao“, rekao je za argentinske medije izvor blizak porodici slavnog fudbalera.

Ono što se zna je da su na njegovom posedu u Buenos Ajresu pronađeni brojni luksuzni automobili, kolekcija skupih satova kao i prsten vredan 300.000 dolara koji je dobio na poklon od vlasnika Dinama iz Bresta, gde je bio počasni predsednik.

Računa se da osim brojnih poseda ima i brojne dragocenosti u vidi odeće, suvenira i poklona, ali i pozamašnu novčanu svotu na nekoliko bankarskih računa u Dubaiju, Argentini i Meksiku.

Istražitelji su otkrili i da je bilo neobičnih i sumnjivih transfera novca sa Maradoninih računa neposredno posle njegove smrti, od strane njegovog advokata, Matijasa Morle.

Šta će na kraju biti, još se ne zna, ali je jasno da mnogi očekuju da dobiju deo zaostavštine slavnog fudbalera.

Danas objavljeno

Večeras je Ol-star spektakl – Jokić starter u Lebronovom timu

V.R.

Bitka za Madrid – najbitnija utakmica sezone

V.R.

Crna Gora uzima Srbiji i Slobodana Tedića?

V.R.

Ostavite komentar