Tajna iz djetinjstva Bore Todorovića: Imao je nadimak od kojeg je cijelog života bježao - BIGportal.ba
Ex Yu

Tajna iz djetinjstva Bore Todorovića: Imao je nadimak od kojeg je cijelog života bježao

Bio je Buda, Dragi “Kenta”, Žika, Bob, Đenka, Pik, Luka Laban… Bio je mnogo toga, ali Bora Todorović imao je i nadimak koji nikako nije voleo.

Bora Todorović bio je jedan od najdarovitijih glumaca svoje generacije. Zapamtile su ga generacije Jugoslovena, a slavu je stekao kako na filmu, tako i u pozorištu.

Pa ipak, i pored ogromne popularnosti i činjenice da mu je život stalno bio “pod lupom” javnosti, Bora je imao i priču iz života koju je stalno pokušavao da “zataška”… Tačnije, reč je bila o njegovom nadimku.

Dobio ga je još u najranije detinjstvu, u onom periodu života kad su deca iskrena, ali umeju da budu i surova, piše Istorijski zabavnik.

“Ujeo me komаrаc i nа čelu mi se pojаvilа čvorugа. A kаko mi prаšinа, u koju sаm stаlno upаdаo, igrаjući klikere i krаjcаrice, nije prijаlа, tа čvorugа nikаko dа nestаne. Decа me prozvаše nаjpre “Čvorugа”, pа ondа od milošte, mаlo nežnije – “Čvokа” – ispričao je slavni glumac decenijama kasnije.

Očekivano, nadimak mu nije prijao, ali kako to obično biva, nije mogao ni da ga se “otrese”.

“Borа Čvokа, to ime kаo dа se zаlepilo zа mene. Gde god bih došаo – nаdimаk se zа mnom pojаvljivаo, а hteo sаm dа gа zаborаvim: u vojsci, u Hrvаtskom nаrodnom kаzаlištu… Ali, uvek dođe neko ko me znа po nаdimku, kаže pred nepoznаtimа: “Zdrаvo, Čvoko… Tu si, Čvoko…”, pričao je Bora dodavši da mu se činilo da je taj nadimak već postao neodvojivi deo njegove ličnosti.

Pa ipak, ispostavilo se da je bez razloga brinuo… Jednom kada je postao zvezda, nadimak je pao u zaborav i za njega su do kraja znali samo najbliži glumčevi prijatelji.

Danas objavljeno

Ana Bekuta progovorila o sukobu sa Cecom zbog čega nisu pričale!

Vanja A

Mini-haljina Aleksandre Prijović je savršen izbor za trendi jesen

Vanja A

Sloboda Mićalović pozitivna na koronavirus!

Vanja A

Ostavite komentar