Tajlandski Djeda Mraz na slonu dijeli zaštitne maske - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Tajlandski Djeda Mraz na slonu dijeli zaštitne maske

Djeda Mraz na Tajlandu pustio je sobove da se odmore i na slonu je krenuo u poseban božićni posjet kako bi podigao svijest o prijetnji koronavirusa.

Bijelih dugačkih brada, obučeni u crvene ogrtače i kape, pomoćnici Djeda Mraza na ukrašenim slonovima u centralnoj pokrajini Ajutaja dijele zaštitne maske školarcima, motociklistima i vozačima u prolazu.

“Smiješni su i simpatični. Mislim da su jako slatki”, rekao je učenik osnovne škole Laksaporn Loetpirijakamol.

Slonovi na kraju godine posjećuju škole u tom području već dvije decenije i učenici tom prilikom dobijaju slatkiše i igračke.

Ove su se godine i slonovi društveno distancirali, borave izvan škola i umjesto slatkiša dijele maske za lice.

“Ova četiri slona u pratnji tajlandskog Djeda Mraza potiču ljude da nose maske, peru ruke i prate vladina uputstva”, rekao je Iti Pankavlamai, koji upravlja lokalnim parkom slonova.

“Malo sam tužan jer slonovi ne mogu ući u školu”, rekao je 12-godišnji dječak Pačaramon Sukphiromsanti, koji je izašao pozdraviti slonove pred vratima.

Tajlandske vlasti pozivaju na dodatni oprez nakon što je tokom vikenda potvrđeno najveće širenje zaraze u centru morskih plodova u blizini Bangkoka, a slučajevi su otkriveni u otprilike četvrtini pokrajina te zemlje, prenosi Hina.

Danas objavljeno

Sara Džesika Parker oštro odgovorila na osude koje dobija zbog sijede kose

Vanja A

Pet trikova u krevetu koji će izludjeti svakog muškarca

Vanja A

Svemirski brod iz “Ratova zvijezda” prodat za više od 2,3 miliona dolara

V.R.

Ostavite komentar