Taigun je novi Volkswagenov krosover, ali ga nećemo viđati u Evropi - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti Noviteti

Taigun je novi Volkswagenov krosover, ali ga nećemo viđati u Evropi

Riječ je o vozilu dužine 4,2 metra, namijenjenom kupcima u Indiji.

Volkswagen je je još 2012. predstavio koncept krosover vozila pod nazivom Taigun, ali je taj automobil sa 3.858 mm bio znatno kraći.

Nakon osam godina, njemački proizvođač odlučio je da reaktivira ime Taigun, pa će novi serijski model za indijsko tržište nositi upravo ovu ounaku.

Kada je riječ o dimenzijama, sa dužinom od 4,2 m VW Taigun najpribližniji je evropskom modelu T-Roc, dok je međuosovinsko rastohanje 2,65 m. Ipak, automobil je nešto uži s obzirom da je postavljen na indijsku varijantu Volkswagenove MQB A0 mehaničke platforme.

Imajući u vidu indijsku putnu infrastrukturu, Taigun raspolaže sasvim solidnim “klirensom” od 205 mm, dok se motorizacija sastoji od dva benzinca.

Bazični trocilindarski 1.0 TSI raspolaže sa 115 KS, dok snažniji 1.5-litarski turbo-benzinac sa 4 cilindra razvija 130 KS. Kupcima će biti dostupna i verzija sa pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG).

Sve varijante imaće prednji pogon, a osim 6-brzinskog manuelnog, u ponudi će biti i 7-stepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom.

Volkswagen Taigun debitovaće ove sedmice na sajmu automobila Auto Expo 2020, a u indijske prodajne salone stiže krajem godine.

(B92)

Danas objavljeno

Vozač Golfa stao na crtu BMW-u, pa se greškom zakucao u vozilo iza

Zeljka

Land Rover Discovery Metropolitan Edition

Zeljka

Da li ste znali da ne smijete da parkirate ispred svoje garaže?

Zeljka

Ostavite komentar