21. Septembra 2022.

Tačka bez povratka: “A, šta bi sa smrtnom kaznom za Azov?”

Big Portal

To je izjavio predsedavajući Odbora za međunarodna pitanja u Državnoj dumi Leonid Slucki.

“Kijev je prekršio sve moguće sporazume. Davno se prošla tačka bez povratka u procesu pregovora”, rekao je Slucki, lider Liberalno-demokratske stranke.

On je prognozirao da će rezultati glasanja na referendumima o pridruživanju Rusiji u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, biti u korist pristupanja Ruskoj Federaciji, te da nakon što Moskva prihvati zahteve dalji razgovori sa Kijevom neće imati svrhu, piše agencija “Interfaks”.

“Nažalost, pregovori već neko vreme ne dolaze u obzir. Zapad i hunta u Kijevu koju podržavaju zapadne zemlje saopštili su da nisu spremni da pregovaraju”, naglasio je. Ruski predsednik Vladimir Putin je jutros u ključnom obraćanju proglasio “delimičnu mobilizaciju” i zapretio nuklearnim oružjem ako se rat prelije na teritoriju Rusije.Slucki, koji je prethodno učestvovao u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom, je u maju rekao da bi Moskva trebala da razmotri smrtnu kaznu za “nacionalističke borce iz ukrajinskog puka Azov”, nakon što su ruske snage zauzele čeličanu u Marijupolju koja je bila njihovo uporište. Slucki je tada istakao da iako Rusija ima moratorijum na smrtnu kaznu treba da “dobro razmisli” o najtežoj presudi za borce Azova, nazivajući ih “životinjama u ljudskom obliku”.

“Ne zaslužuju da žive nakon monstrouznih zločina protiv čovečnosti koje su počinili i koje neprekidno vrše nad našim zatvorenicima”, poručio je.

Referendumi o pridruživanju Rusiji održaće se od 23-27. septembra.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare