15. Marta 2019.

TAČI ZVECKA ORUŽJEM “Srbiji ćemo na pretnje odgovoriti vojskom i policijom”

Big Portal

On je naveo da je podela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi.”Beskompromisno ćemo štititi naš integritet i nezavisnost”, rekao je Tači.Prema njegovim rečima, o sporazumu s Beogradom odlučivaće se na referendumu, a potrebna je i dvotrećinska većina u skupštini, odnosno glasovi 80 poslanika.”Ne verujem da postoji poslanik koji bi glasao protiv pripajanja (Preševske) Doline s Kosovom”, rekao je Tači, koji je ideje o međunarodnoj konferenciji o Kosovu i Balkanskoj uniji nazvao opasnim.

To neću dozvoliti, rekao je Tači i naveo da je Kosovo suočeno sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom Kosova i Srbije za priznavanje i dijalog.

Tači je rekao da jeprotiv međunarodne konferencije o Kosovu – jer to podrazumeva da se i Rusija uključi, i dodao da je dobro što je ta tema zatvorena.

“Otvorena je i ideja o Balkanskoj uniji. To je bila opasna ideja. Za nas važi Evropska unija. Naša budućnost su NATO i EU – ta unija, ali ne i regionalna unija. To je nedopustivo”, rekao je Tači.

O ubistvu Olivera Ivanovića

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da iza ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića stoji šef kriminala na severu Kosova i Metohije Milan Radoičić, kao i da je istraga pokazala da je Beograd naručilac ubistva, prenose prištinski mediji.

“Sve indicije kosovskih bezbednosnih organa vode do organizatora atentata na Olivera Ivanovića”, rekao je Tači je u Debatnoj zoni, izveštava Gazeta Metro.

Prema njegovim rečima, za Kosovo je ključno da se Ivanovićevo ubistvo rasvetli.

“Za državu Kosovo je od vitalne važnosti da se to ubistvo rasvetli, a sve ukazuje i tragovi vode do aktuelne vlasti u Beogradu i činjenice da je naredila Ivanovićevo ubistvo. Ceo svet treba da zna tu činjenicu”, kazao je Tači.

Prištinski mediji dodaju da je Milan Radoičić poznat kao lider Srba na severu i šef kriminalnog miljea koji sarađuje s paralelnim srpskim strukturama i da je poznat po veoma dobroj koordinaciji sa Vladom u Beogradu.

Tužilaštvo Kosova je za Radoičićem izdalo poternicu jer je osumnjičen da je Ivanovićev glavni ubica.

Radoičić je poznat i kao osoba vrlo bliska aktuelnom kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, čak i da ga posećuje u njegovom kabinetu, prenosi Zeri.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici, sa šest metaka u leđa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare