Tači: Za dijalog, ali bez uslovljavanja - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači: Za dijalog, ali bez uslovljavanja

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači tokom razgovora sa MSP Norveške Ine Marie Eriksen Soreide, rekao da je važno nastaviti dijalog sa Beogradom, ali “bez uslova”. Tači je, kako prenosi RTK na srpskom rekao je u ponedeljak uveče ministarki spoljnih poslova Norveške da Priština želi da postigne pravno obavezujući sporazum sa…

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači tokom razgovora sa MSP Norveške Ine Marie Eriksen Soreide, rekao da je važno nastaviti dijalog sa Beogradom, ali “bez uslova”.

Tači je, kako prenosi RTK na srpskom rekao je u ponedeljak uveče ministarki spoljnih poslova Norveške da Priština želi da postigne pravno obavezujući sporazum sa Beogradom, sa neophodnim međunarodnim garancijama, ali je ocenio da je za to potrebno više volje, dalekovidosti i političkog pragmatizma.

Norveška ministarka naglasila je da ta zemlja podržava napore za mir i stabilnost u regionu.

“Norveška podržava dijalog i napore za normaliziciju odnosa između Kosova i Srbije”, poručila je šefica norveške diplomatije.

Soreide je ranije u ponedeljak u Beogradu razgovarala sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, kao i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Danas objavljeno

Snažan ciklon pogodio Siciliju, ima poginulih

M.

Rusi spriječili otmicu civilnog broda u Gvinejskom zalivu

M.

Bajden je “optimističan”

M.

Ostavite komentar