Tači, Veselji i Seljimi odletjeli za Hag gdje će odgovarati za RATNE ZLOČINE - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači, Veselji i Seljimi odletjeli za Hag gdje će odgovarati za RATNE ZLOČINE

Hašim Tači, Kadri Veselji i Redžep Seljimi, protiv kojih je Specijalno tužilaštvo u Hagu danas potvrdilo optužnice, nalazili su se na aerodromu u Prištini, odakle su poletjeli put Haga.

Na vojnom aerodromu ih je sačekao avion koji će ih odvesti do Holandije, nakon čega će biti prebačeni u tužilaštvo.

Koha navodi da je na aerodromu još jedan avion, ali nije poznato da li to ima veze sa Tačijem, Veseljijem i Selimijem, piše Blic.

Oni su nešto ranije napustili sjedište EULEKS u koje su danas stigli nakon što su primili vijest o potvrdi optužnica. Sedam vozila EULEKS i dva vozila kosovske policije krenuli su prema aerodromu.

Podsjetimo, Hašim Tači je danas, nakon prijema vesti o potvrđenoj optužnici, podnio ostavku na funkciju predsjednika Kosova, a zatim se privatnim automobilom uputio u sedište EULEKS u Kosovu Polju.

Malo prije Tačija, u prostorije misije stigao je i predsjednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji, bivši šef ŠIK, tajne službe takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), protiv koga je takođe potvrđena optužnica. Isto to je učinio još jedan od optuženih pripadnika OVK i šef parlamentarne grupe pokreta “Samoopredjeljenje” Redžep Seljimi.

Foto: Klan Kosova/Screenshot
Autor: Srpskainfo

Danas objavljeno

Snažan ciklon pogodio Siciliju, ima poginulih

M.

Rusi spriječili otmicu civilnog broda u Gvinejskom zalivu

M.

Bajden je “optimističan”

M.

Ostavite komentar