Tači Trampu: Kosovo je najviše proamerička država na svijetu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači Trampu: Kosovo je najviše proamerička država na svijetu

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači poručio je američkom predsjedniku Donaldu Trampu da je “Kosovo ponosno kao najviše proamerička država na svijetu”, u pismu upućenom povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD. Tači je u ime naroda Kosova izrazio zahvalnost na američkoj podršci u “najgorim vremenima i za podršku u rekonstrukciji zemlje…

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači poručio je američkom predsjedniku Donaldu Trampu da je “Kosovo ponosno kao najviše proamerička država na svijetu”, u pismu upućenom povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

Tači je u ime naroda Kosova izrazio zahvalnost na američkoj podršci u “najgorim vremenima i za podršku u rekonstrukciji zemlje i društva poslije tragedija i ratnih razaranja”.

U pismu koje mediji na albanskom danas objavljuju, Tači navodi da “ovaj praznik slavimo 4. jula na Kosovu inauguracijom nove ambasade SAD, što potvrđuje jačanje i produbljivanje našeg prijateljstva i našeg strateškog partnerstva”.

  • Pozivajući se na pismo koje ste mi poslali u decembru prošle godine, dozvolite mi da potvrdim da smo posvećeni postizanju trajnog mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji će donijeti trajni mir i stabilnost između naših zemalja i cijelog regiona – navodi Tači.
  • U kritičnoj fazi ovog procesa, dozvolite mi da naglasim da vaše vođstvo i vizija ostaju ključni za ovaj cilj”, podvukao je Tači, sa pozdravom “Bog blagoslovio SAD” – naveo je on.

rts

Danas objavljeno

“Nadamo se da Rusija ne igra igre”

M.

SAD tražile sastanak Savjeta bezbjednosti o Ukrajini

M.

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Ostavite komentar