Tači Trampu: Kosovo je najviše proamerička država na svijetu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači Trampu: Kosovo je najviše proamerička država na svijetu

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači poručio je američkom predsjedniku Donaldu Trampu da je “Kosovo ponosno kao najviše proamerička država na svijetu”, u pismu upućenom povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD. Tači je u ime naroda Kosova izrazio zahvalnost na američkoj podršci u “najgorim vremenima i za podršku u rekonstrukciji zemlje…

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači poručio je američkom predsjedniku Donaldu Trampu da je “Kosovo ponosno kao najviše proamerička država na svijetu”, u pismu upućenom povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

Tači je u ime naroda Kosova izrazio zahvalnost na američkoj podršci u “najgorim vremenima i za podršku u rekonstrukciji zemlje i društva poslije tragedija i ratnih razaranja”.

U pismu koje mediji na albanskom danas objavljuju, Tači navodi da “ovaj praznik slavimo 4. jula na Kosovu inauguracijom nove ambasade SAD, što potvrđuje jačanje i produbljivanje našeg prijateljstva i našeg strateškog partnerstva”.

  • Pozivajući se na pismo koje ste mi poslali u decembru prošle godine, dozvolite mi da potvrdim da smo posvećeni postizanju trajnog mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji će donijeti trajni mir i stabilnost između naših zemalja i cijelog regiona – navodi Tači.
  • U kritičnoj fazi ovog procesa, dozvolite mi da naglasim da vaše vođstvo i vizija ostaju ključni za ovaj cilj”, podvukao je Tači, sa pozdravom “Bog blagoslovio SAD” – naveo je on.

rts

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar