Tači sa predsjednicom CIK-a o pripremama za izbore - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači sa predsjednicom CIK-a o pripremama za izbore

Hašim Tači, saopštio je da je sa predsjednicom CIK-a razgovarao o pripremama za organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora.

U saopštenju objavljenom na sajtu kosovskog predsednika se navodi da je to bila tema njihovog razgovora, nakon što su se političke partije izjasnile za raspuštanje parlamenta, na sednici zakazanoj za sutra.

Tači kaže I da je nakon odluke o raspuštanju parlamenta I utvrđivanja datuma izbora važno obaviti I druge pripreme kako bi bio obezbeđen fer I demokratski izborni proces.

“Sve tehničke, profesionalne pripreme moraju biti izvršene, kao i obezbeđena budžetska sredstva za organizovanje izbornog procesa, koji treba da bude sproveden po najvišim demokratskim kriterijumima”, naveo je Tači.

Ukazao je da I na ovim izborima treba da bude obezbeđen profesionalni nadzor međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i medija.

Daka je, kako se navodi, rekla da tehničke pripreme za organizovanje demokratskih izbora na Kosovu već započete I da se očekuje raspuštanje parlamenta I odluka kosovskog predsednika o datumu izbora.

Danas objavljeno

Stoltenberg: Razgovor sa Rusijom više nije moguć, NATO mora pomoći Ukrajini

M.

Vučić Kurtiju: Statusno pitanje završeno, srećan put u Brisel

M.

Preminuo glumac Davor Јanjić

M.

Ostavite komentar