Tači odgovorio Vučiću: Ako se nešto desi, intervenisaćemo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači odgovorio Vučiću: Ako se nešto desi, intervenisaćemo

Kosovski predsednik Hašim Tači odgovorio na izjavu Vučića: Kosovske bezbednosne snage biće spremne da intervenišu ukoliko bi se desilo nešto nepredviđeno.

On je to rekao novinarima u Prištini, a povodom izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa situacijom na severu Pokrajine.

“Njihovi pozivi nisu pozivi u rat, već im je cilj osvajanje simpatija javnosti u Srbiji. Niko ne bi trebalo da štiti ljude koji krše zakon. Tražimo saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala zbog ove regionalne dimenzije. Želimo da sarađujemo sa njima”, rekao je Tači, prenose prištinski mediji.

Podsetimo, u jučerašnjoj akciji specijalnih snaga kosovske policije uhapšeno je 23 osobe, uglavnom srpske nacionalnosti. Prema zvaničnom objašnjenju kosovske policije, hapšenja su izvedena po nalogu prištinskog tužilaštva i tiču se organizovanog kriminala.

Tokom akcije došlo je i do sukoba s lokalnim stanovništvom, a najnapetije je bilo u Zubinom Potoku.

Predsednik Srbije je, tokom posebne sednice posvećene KiM, koja se održavala uporedo s akcijom kosovskih specijalaca, između ostalog, rekao i da će Srbija reagovati ukoliko se takvi događaji nastave.

Pre toga izdao je naređenje da se borbena gotovost vojske podigne na najviši nivo.

Danas objavljeno

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Erdogan: U toku pripremni radovi za gasno čvorište

M.

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Ostavite komentar