Tači odgovorio Vučiću: Ako se nešto desi, intervenisaćemo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači odgovorio Vučiću: Ako se nešto desi, intervenisaćemo

Kosovski predsednik Hašim Tači odgovorio na izjavu Vučića: Kosovske bezbednosne snage biće spremne da intervenišu ukoliko bi se desilo nešto nepredviđeno.

On je to rekao novinarima u Prištini, a povodom izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa situacijom na severu Pokrajine.

“Njihovi pozivi nisu pozivi u rat, već im je cilj osvajanje simpatija javnosti u Srbiji. Niko ne bi trebalo da štiti ljude koji krše zakon. Tražimo saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala zbog ove regionalne dimenzije. Želimo da sarađujemo sa njima”, rekao je Tači, prenose prištinski mediji.

Podsetimo, u jučerašnjoj akciji specijalnih snaga kosovske policije uhapšeno je 23 osobe, uglavnom srpske nacionalnosti. Prema zvaničnom objašnjenju kosovske policije, hapšenja su izvedena po nalogu prištinskog tužilaštva i tiču se organizovanog kriminala.

Tokom akcije došlo je i do sukoba s lokalnim stanovništvom, a najnapetije je bilo u Zubinom Potoku.

Predsednik Srbije je, tokom posebne sednice posvećene KiM, koja se održavala uporedo s akcijom kosovskih specijalaca, između ostalog, rekao i da će Srbija reagovati ukoliko se takvi događaji nastave.

Pre toga izdao je naređenje da se borbena gotovost vojske podigne na najviši nivo.

Danas objavljeno

Čaba Der osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo

M.

PU Trebinje: Nestao mladić Miloš Spaić

M.

Dodik: Dogovoreno da se pokrene smjena Durakovića

M.

Ostavite komentar