Tači nije iznio detalje o saslušanju u Hagu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači nije iznio detalje o saslušanju u Hagu

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači po povratka iz Haga gdje je u Specijalnom tužilaštvu saslušan o zločinama na Kosovu i Metohiji nad Srbima i drugima od početka 1998. do kraja 2000. godine nije iznio detalje o četvorodnevnom saslušanju, ali smatra da će svega izaći “čist kao suza”.

Tači je naveo da je “vršio građansku i institucionalnu dužnost da se pojavi pred tužiocima specijalizovanih komora u Hagu”.

“Završio sam oko 30 sati suočavanja sa organima gonjenja, gdje sam upoznat o svim njihovim navodima i gdje sam odgovarao na njihova pitanja”, rekao je Tači.

On je od građana zatražio “razumijevanje da ne zalazi u detalje suočavanja”, ali je dodao da je taj proces još jedan u nizu “tokom 21 godine optužbi i izmišljotina o Oslobodilačkoj vojsci Kosova”.

Tači je u Hag otputovao u ponedjeljak gdje je četiri dana saslušavan u vezi sa optužnice da je zajedno sa bivšim šefom obavještajne službe OVK-a Kadri Veseljijem i još desetak bivših pripadnika ove terorističke organizacije kidnapovao i ubio najmanje stotinu Srba, nealbanaca i političkih neistomišljenika.

Krajem aprila je specijalno tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predalo optužnicu. Sudija je u obavezi da u roku, najkasnije, šest mjeseci potvrdi, odbaci ili zatraži dopunu optužnog prijedloga.

Pred polazak u Hag, gdje je saslušavan u prisustvu advokaza Džefri Najsa, Tači je rekao da će ukoliko bude optužen podnijeti ostavku. 

Nezavisne

Danas objavljeno

Oluja u Dalmaciji: Jak vjetar, visoki talasi, pa čak i snijeg

M.

Tenzije na nebu: Kineski avioni iznad Tajvana – panika na ostrvu

M.

Usporen saobraćaj kroz Prijedor; U Kozarskoj Dubici voda prodrla u podrume

M.

Ostavite komentar