Tači ne ide u Sarajevo: Minimum koji Kosovo zahteva jeste jednak tretman - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tači ne ide u Sarajevo: Minimum koji Kosovo zahteva jeste jednak tretman

Hašim Tači je odbio da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u BiH. Kao razlog naveo je poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je, kako je rekao, bio ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice. “Uprkos volji i spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavujući…

Hašim Tači je odbio da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u BiH.

Kao razlog naveo je poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je, kako je rekao, bio ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.

“Uprkos volji i spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavujući poziv sadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine sprečio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Priština je uvek bila spremna za dobrosusedske odnose sa BiH i za uzajamno priznavanje.

“Ali, nažalost, naša volja se neprestano zloupotrebljava, kao što je to sada slučaj sa organizacijom SEECP iz Bosne i Hercegovine. Minimum koji Kosovo zahteva za učešće na takvim forumima jeste jednak tretman sa drugim zemljama učesnicama”, naveo je Tači.

Kako prenosi RTK2, Tači smatra da je ponašanje BiH neprihvatljivo i paradoksalno, jer predstavnici te države potpuno primenjuju anti-evropske prakse, koje se, kako je naveo, “ne razlikuju od onih u Srbiji”.

“Takvim destruktivnim pristupom, regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi između zemalja zapadnog Balkana nemaju uslov koji je potreban za pristupanje Evropskoj uniji”, kaže on.

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar