15. Marta 2019.

Tači: Dnevna politika ne narušava odnose sa SAD

Big Portal

Hašim Tači navodi da dnevna, nedeljna i predizborna politika neće narušiti strateške odnose Kosova i SAD ili drugih zapadnih zemalja, prenosi RTK2.

Tači tvrdi da trenutna situacija izaziva “entuzijazam” u Beogradu.

“Od onoga što vidim i šta sam video na diplomatskom planu, Srbija je za to da ne dođe do dijaloga. U Srbiji postoji entuzijazam zbog zastoja na Kosovu. Ako se dijalog nastavi, Srbija će biti primorana da prizna Kosovo”, naveo je kosovski predsednik.

Što se tiče takse od 100 odsto uvedene na robu iz centralne Srbije i BiH, Tači je rekao da je to pitanje postalo monotono.

“Zapadne zemlje su razočarane načinom na koji Priština sa njima sarađuje”, rekao je Tači ali je ocenio da “neće biti štete”.

“Zahtevi Amerikanaca i međunarodne zajednice je da se poštuje savet da bi se otvorila mogućnost za nastavak dijaloga. Ovaj proces se ne može jednostrano odblokirati i ne može se tolerisati uslovljavanje Beograda. Kosovo će delovati paralelno s međunarodnom zajednicom. Verujem u to, jer sam bio uz naše partnere i takve stvari će biti prevaziđene”, naveo je kosovski predsednik.

Prema njegovim rečima, stavovi Evropljana, Nemaca, opšte su poznati.

“Kada se dotakne crvena linija, onda će oni intervenisati”, tvrdi Tači.

Ponovio je i da veruje da će ove godine biti zaključen konačni sporazum između Prištine i Beograda.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare