26. Septembra 2020.

Tabu-stvari u seksu koje to ne bi trebalo da budu

Big Portal

“Postoji mnogo parova koji u potpunosti izbegavaju seksualne odnose tokom menstruacije, jer jedan ili oba partnera to smatraju tabuom ili čudnim. Međutim, to ne bi trebalo da bude tako. Uz malo pripreme i dodatnog čišćenja, seks tokom menstruacije može biti jednako zabavan, kao i bilo kada u toku meseca”, rekla je Emili Bruks, stručnjak za seks i veze.

Mada nije nužno tabu, seks bez dodirivanja genitalija (odnosno, peting) nešto je što većina odraslih ne radi.

“Iako se nekim ljudima čini kao da se radi o nečemu što je rezervisano za mlade koji tek počinju sa seksom, fokusiranje na partnerovo telo, istraživanje i posmatranje načina na koji reaguju na razne vrste dodira na neočekivanim mestima mogu da budu i erotski i intimni”, objašnjava seksolog Emili Šejn.

Seks može da znači šta god vi želite. Suprotno od onoga na šta ste možda navikli, to ne mora da podrazumeva penetraciju, piše Kosmopolitan.

Seksualne igračke, mada su i same po sebi zabavne, mogu da dodatno poboljšaju seks sa partnerom.

“Seksualne igračke mogu da pomognu paru da doživi orgazam u isto ili skoro isto vreme, a dodaju i novu dimenziju i senzacije seksu. Igračke mnogim parovima pomažu da se zabave u krevetu, a i da postignu veći nivo intimnosti”, rekla je seksolog Sira Dejsah prenosi Kliks.

Male grubosti, ali uz pristanak, nisu ništa strašno, saglasni su seksualni terapeuti.

“Ugrizi i slične stvari mogu nekima da donesu mnogo zadovoljstva. Kao i kod svega drugog, dok svi uključeni znaju šta mogu da očekuju i pristali su na to, nema razloga da povremene grubosti budu tabu”, rekla je Kejla Lords, sa internet-stranice koja se bavi seksualnim odnosima.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare