SZO: Preduslovi za katastrofu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

SZO: Preduslovi za katastrofu

SZO upozorava da bi u slučaju da preventivne protivepidemiološke mere ne daju očekivane reztultate u Africi, koronavirus mogao da odnese i do 200.000 života.

Preopterećeni zdravstveni sistem u afričkim zemljama, malobrojne ambulante za masovno testiranje i prenaseljeni gradovi – sve su to, po mišljenju stručnjaka, preduslovi za katastrofu koja bi od februara mogla da se obruši na Afriku, preneo je Rojters.

Iz SZO stižu upozorenja da bi uprkos primeni preventivnih, vanrednih mera, kovid-19 do kraja 2021. godine mogao bi da odnese i do 300.000 života.

“Na osnovu dosadažnjih pokazatelja, nije izvesno da ćemo u Africi imati dramatično povećanje broja obolelih ili smrtnih slučajeva među kovid pacijentima”, ocenila je Rašida Ferand iz Londonske škole za tropske bolesti koja radi i za klinički centar u prestonici Zimbabvea Harareu.

Kasniji dolazak virusa na afrički kontinent je dao priliku da se afričke države uz pomoć međunarodnih organizacija, blagovremeno pripreme za predstojeće epidemiološke izazove, poručuju stručnjaci.

B92

Danas objavljeno

Real Madrid je šampion Evrope!

Zeljka

Četiri novorođenčeta zaražena u Bolnici Gradiška, teži slučajevi prebačeni u Banjaluku

M.

U luku Mariupolj uplovio ruski teretnjak

M.

Ostavite komentar