SZO odlučila: Zavisnost od video-igara uvrštena u psihičke poremećaje - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

SZO odlučila: Zavisnost od video-igara uvrštena u psihičke poremećaje

U vikendu za nama, skupština Svetske zdravstvene organizacije okupila se kako bi donela odluku o tome da li da zavisnost od video igara uvrsti među psihička oboljenja.

Nakon sednice, odluka je ozvaničena: zavisnost od video-igara uvrštena je u poremećaje. Odluku je doneta glasovima 194 člana 72. regularne skupštine SZO.

Treba, naravno, imati u vidu da se ovo ne odnosi na bilo kakvo igranje igara, već na ono koje se ne može okarakterisati kao normalno ponašanje, tj. kada osoba provodi po 8 do 10 i više sati svaki dan vezana za ekran. Ona, zbog igranja igara, zapostavlja lične i profesionalne obaveze i lične potrebe kao što su higijena, ishrana, hidratacija i spavanje.

Takve osobe, zbog igranja video-igara, gube ambicije da se bave drugim stvarima, gube interesovanje za društveni život, zaspostavljaju porodicu i prijatelje.

Takav obrazac ponašanja, na kraju, dovodi do manjih ili većih negativnih posledica na društvenom, profesionalnom i zdravstvenom planu, a takva osoba, pri tome, nastavlja sa istim načinom ponašanjem bez obzira na negativne posledice.

Tada se kod takvih osoba dijagnostifikuje poremećaj zavisnosti od video-igara.

Izvor: B92,play.co.rs

Danas objavljeno

Pojavili su se mogući nazivi budućih Nokia uređaja

Vanja A

HP X32 gejming monitor nudi QHD IPS panel sa 165Hz

Vanja A

Detaljne specifikacije Samsung Galaxy Watch4 i Classic pametnih satova

Vanja A

Ostavite komentar