SZO nije dobila nikakve dokaze od SAD - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

SZO nije dobila nikakve dokaze od SAD

SZO nije dobila dokaze ili podatke od vlade SAD koji bi potkrepili tvrdnje predsednika Trampa da je koronavirus stvoren u laboratoriji.

Svetska zdravstvena organizacija nije dobila nikakve dokaze niti podatke od američke vlade koji bi poduprli tvrdnje predsednika SAD Donalda Trampa i državnog sekretara Majka Pompea da je koronavirus stvoren u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu, izjavio je direktor SZO za vanredne situacije Majkl Rajan.

“Iz naše perspektive, ovo je i dalje spekulacija”, rekao je Rajan novinarima u Ženevi.

On je ponovio da dokazi koje ima zdravstvena agencija UN i saveti koje je dobila ukazuju na prirodno poreklo koronavirusa.

Pompeo i Tramp tvrde da su videli dokaze koji sugarišu da je korona virus potekao iz laboratorije Instituta za virusologiju u Vuhanu.

“Ako su ti podaci i dokazi dostupni, onda je na vladi SAD da odluči da li će ih i kada podeliti, ali je za SZO teško da deluje u informativnom vakumu po tom konkretnom pitanju”, rekao je Rajan.

On je dodao da je SZO kao, kako je naveo, svaka organizacija koja funkcioniše na osnovu dokaza, želi da dobije bilo kakve informacije koje ukazuju na poreklo virusa, prenosi AP.

B92

Danas objavljeno

Bajden dolazi u Brisel na samit NATO

M.

U Srpsku stiže 25.000 ruskih vakcina

M.

Jedna osoba uhapšena u okviru istrage o stradanju Dženana Memića

M.

Ostavite komentar