25. Septembra 2022.

Svjetski rekord u vožnji u rikverc

Big Portal

Burner je postigao rekord 15. juna 2022. u Bowling Greenu, što je trkačka staza Nacionalnog muzeja Corvette, a to je učinio u C7 Corvetti.

Izbor staze je bio važan jer je, da bi zaradio svetski rekord, Burner morao da preda svoje vozilo na pregled nezavisnoj trećoj strani, a bio mu je potreban i relativno ravan komad puta da bi se obezbedila poštenost rekorda.

Daniel Decker, NCM-ov tehničar za održavanje i očuvanje vozila, ispunio je prvu ulogu. Dennis Smith iz DDS Engineeringa je u međuvremenu bio odgovoran za to da staza zaista bude ravna, piše Jutarnji.hr.

Burner je takođe morao da ograniči vlastite veštine da bi zaradio rekord. Budući da je prethodno vozio samo do četvrt milje unazad, morao je da drži ruke mirne jednu milju. Ono što je rekord učinilo još težim je to što je morao da započne svoju vožnju obilaskom krivine.

Burner je svoje poduhvate u vožnji unazad počeo da objavljuje 2020. godine kada je počeo da snima za YouTube. Počeo je sa svojim Nissanom 370Z iz 2016. godine, u kojem je uspeo da vozi 72 km/h, a zatim je brzo prošao na drugi niz automobila. Corvette koju je koristio za obaranje rekorda je manuelni model jer automatski ima ograničenje brzine za vožnju unazad, dok je ručni model jednostavno ograničen brojem obrtaja automobila.

Tokom tri testa, Corvette je postavila najbolje vreme od 75,18 sekundi. To iznosi prosečnu brzinu od 72 km/h, ali on je postigao najveću brzinu od 85 km/h. Što je najimpresivnije od svega, oborio je prethodni svetski rekord od 97,02 sekunde za više od 20 sekundi.

https://www.youtube.com/watch?v=-zzS52eRGbs

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare