Svjetski mediji o izborima u Crnoj Gori: Veliki udarac za DPS - BIGportal.ba
Region Vijesti

Svjetski mediji o izborima u Crnoj Gori: Veliki udarac za DPS

Prozapadna Demokratska partija socijalista predsjednika Mila Đukanovića je rame uz rame sa prosrpskim i proruskim savezom na parlamentarnim izborima, objavila je britanska agencija Rojters, prenoseći preliminarne rezultate CEMI-ja.

Agencija ističe da je rezultat veliki udarac za DPS, koji vlada tri decenije. Rojters piše da je u pitanju politička budućnost Đukanovića i podsjeća da je on na čelu od početka raspada Jugoslavije.

Agencija navodi da opozicija i grupe za demokratske i ljudska prava optužuju Đukanovića i njegovu stranku da upravljaju Crnom Gorom kao svojim posjedom i da su povezani sa organizovanim kriminalom.

I agencija AP piše da se vodi tijesna borba između “vladajuće prozapadne stranke i prosrpskih i proruskih opozicionih grupa”.

Koja stranka će vladati Crnom Gorom, zavisi od toga da će moći da formira koalicije, navodi AP.

Agencija podsjeća da je kampanja obilježena sporom oko zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je “potpalio tenzije u državi od 620.000 stanovnika, koja je prkoseći tradicionalnim slovenskim saveznicima Srbiji i Rusiji postala nezavisna 2006. i ušla u NATO 2017.”

AP prenosi današnju izjavu Đukanovića da će rezultat odlučiti da li će Crna Gora nastaviti putem ka Evropskoj uniji ili će dozvoliti Srbiji i Rusiju da postave svoje marionete.

(Vijesti.me)

Danas objavljeno

Dragica Gašić: Ne pada mi na pamet da napuštam Đakovicu

M.

Nema ročišta Novaliću i drugim zbog bolesti sudije

M.

Masovni pomor ribe: U Hrvatskoj ovako nešto nisu vidjeli

M.

Ostavite komentar