Svjetski, a naši – Andrea Bočeli ponovo pozvao Simfonijski orkestar RTS-a i Jelenu Tomašević - BIGportal.ba
Ex Yu

Svjetski, a naši – Andrea Bočeli ponovo pozvao Simfonijski orkestar RTS-a i Jelenu Tomašević

Samo nekoliko mjeseci poslije koncerta na “Belgrade River Festu” slavni italijanski tenor Andrea Bočeli, ponovo nastupa sa Simfonijskim orkestrom RTS-a i Jelenom Tomašević.

U Beogradu je dirigent Karlo Bernini koji priprema orkestar za spektakl 24. novembra u Abu Dabiju.

„Za vreme proba stalno se čuo zvuk Formula 1, jer je koncert bio unutar trkačke staze“, objašnjava maestro Karlo Bernini koji će dirigovati Simfonijskim orkestrom RTS-a na koncertu Andrea Bočelija u Abu Dabiju.

Samo nekoliko dana nakon poslednje trke Formule 1 ove sezone, u Abu Dabiju priprema se novi spektakl. Umesto formula, atmosferu će do usijanja dovesti glas Andrea Bočelija, uz pratnju našeg Simfonijskog orkestra. Da njegovo poverenje imaju samo najbolji potvrđuje jedan od trojice dirigenata sa kojima maestro Bočeli nastupa širom sveta.

„Mi sarađujemo veoma dugo, što uliva poverenje Bočeliju da će koncert biti perfektan. Simfonijski orkestar RTS-a je na svetskom nivou“, dodaje maestro Bernini.

„To će biti poznate arije iz Pučinijevih i Verdijevih opera, zatim uvertire iz Bizeovih opera, Maskanji, ali tu će biti i popularne numere kao što su Granada i Besame mućo“, navodi Ana Bogdanović, urednica Redakcije simfonijske muzike.

Biće ponovljeni i dueti tokom kojih je u Beogradu vreme stalo.

„Kada se završio taj koncert, ne samo ja, nego svi moji saradnici imali smo osećaj da će se to ponoviti, ali niko nije mogao da veruje da će se ovako brzo ponoviti. Volela bih da me taj osećaj drži i posle koncerta u Abu Dabiju“, kaže Jelena Tomašević.

Sličan osećaj pratio je i Big bend RTS-a. Nakon koncerta na zatvaranju 38. Beogradskog džez festivala nastavljaju saradnju sa triom čuvenog kubanskog pijaniste i kompozitora.

„Koncert sa Omar Sosa Triom je, da ne budem lažno skroman, prošao stvarno fantastično. Imamo obostranu želju da se ta saradnja nastavi i neke planove okvirno već pravimo, možda za iduću godinu“, otkriva Marko Đorđević, odgovorni urednik Džez redakcije Muzičke produkcije RTS-a.

Ne samo da često nastupaju u svetu, članovi orkestra postaju i svetski muzičari. Za Stjepka Guta Big bend bio je dečački san, a sada često nastupa sa sastavom u kojem je, posle Radio Novog Sada, pekao zanat.

„Prvo učiš, posle ti ideš okolo po svetu učiš i imaš obavezu da prenosiš znanja na mlađe i tako se zatvara krug“, ističe Stjepko Gut.

RTSmagazin.

Danas objavljeno

Ivana se zaigrala u fotošopu: Bivša članica grupe “Hurricane” našla se na meti kritika

Zeljka

Ilda o ODRASTANJU: Otkrila ko je bio strožiji roditelj i šta je otac rekao kada je počela da pjeva

Zeljka

Emina Jahović o BIVŠEM mužu, djeci i životu Istanbulu: “Usamljena sam”

Zeljka

Ostavite komentar