23. Jula 2021.

Svjetske sile priznale prvi put u istoriji

Big Portal

To je izjavio italijanski ministar za ekološku tranziciju Robertlo Čingolani.

On je na ministarskoj konferenciji o zaštiti životne sredine u Napulju rekao da je zajedničko saopštenje rezultat višemesečnih pregovara koji su predhodili konferenciji, što, kako kaže, govori da se ne radi o epizodnom dokumentu već trasiranju ponašanja velikih prema okolini, u budućnosti, prenosi Ansa.

Grad Napulj je zbog konferencije “pod opasdom”, policija i karabinjeri osiguravaju učesnike, a deo grada je proglašen “crvenom zonom”, što znači da je nepristupačan za građane u dane samita.

Ipak, jedna grupa demonstranata, aktivista, ambijentalista, studenata, uspeli su da se probiju u “crvenu zonu” i razviju transparent “Stop G20. Hoćemo rad i zdravlje. Vreme je za revoluciju”.

Drugi deo demontranata je na kratko blokirao važan saobraćajni čvor u gradu i ulaz u rafineriju. Nije bilo ozbiljnijih sukoba sa policijom.

List “Il Fato kotidijano” citira, ne navodeći ime, jednog protestanata koji kaže “da je provokacija organizovati samit o okolini u Napulju i u regiji Kampanja koji su prvi u Evropi po broju smrtnih slučajeva vezanih za zagadzenu okolinu”

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare