Svjetska premijera: Honda Jazz za 2020. - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Svjetska premijera: Honda Jazz za 2020.

Četvrta generacija Hondinog potkompaktnog automobila debitovala je na Sajmu automobila u Tokiju.

Honda Jazz, koja na nekim svetskim tržištima nosi oznaku Fit, ima novi, a opet prepoznatljiv dizajn koji već generacijama krasi ovaj mali, ali funkcionalni auto.

U zavisnosti od tržišta na kome se prodaje, nova Honda Jazz biće dostupna u 5 verzija, odnosno paketa opreme: Basic, Home, Ness, Crosstar i Luxe.

Osim osnovne varijante (Basic), kupci će moći da naruče i bogatije opremljenu verziju sa oznakom Home. Ovaj model imaće kvalitetnije materijale u putničkoj kabini i kožni volan.

Sledeći u nizu je Ness, sa vodootpornim presvlakama sedišta i komandnom tablom obloženom mekanim materijalima.

Jazz Crosstar je takozvana “kros” verzija sa 16-inčnim alu felnama i zaštitnom plastikom na donjim delovima karoserije i blatobranima, dok je Luxe, kao što i sama oznaka pokazuje, najluskuznije opremljena varijanta sa kožnim sedištima i najkvalitetnijim materijalima u kabini.

Honda za sada nije objavila tehničke detalje, ali je saopšteno da će Jazz biti dostupan sa novim hibridnim pogonskim sistemom e:HEV, koji se ugrađuje i u američki Accord najnovije generacije.

Japanski proizvođač navodi da će, u zavisnosti od paketa opreme, Jazz imati poslednju generaciju Honda SENSING tehnologije sa naprednima sistemima asistencije uključujući sistem automatskog kočenja u slučaju opasnosti.

Osim toga, automobil će biti opremljen i novim Honda CONNECT sistemom koji će omogućiti pritsupanje određenim funkcijama automobila daljinskim putem, pomoću smartfona.

Četvrta generacija Honde Jazz u prodajne salone stiže u februaru 2020, do kada će biti poznati svi tehnički detalji i cena ovog automobila.

B92

Danas objavljeno

Brza vožnja sa Kimijem Raikonenom

Vanja A

“Procvjeto” uvoz polovnih vozila

Vanja A

Nula i kec: Električna Dacia i Renault Zoe potpuno razočarali na EuroNCAP testu

Vanja A

Ostavite komentar