Svjetska izložba u Dubaiju daje nadu da se kompanije okreću zelenom poslovanju - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Svjetska izložba u Dubaiju daje nadu da se kompanije okreću zelenom poslovanju

EKSPO Dubai – prva Svjetska izložba organizovana u arapskom svijetu – otvorila je vrata za širenje saradnje Srbije sa zemljama tog regiona. Poslovna delegacija naše zemlje, pokazala je da Srbija može da ponudi mnogo više od dobre hrane, tradicije i lepih predela.

Rešenost da se umreži sa ključnim akterima svetske biznis zajednice, Srbija je pokazala već prve sedmice Ekspoa posvećene globalnom očuvanju klime. Naše kompanije koje posluju u Emiratima vide nove šanse.

„Ekspo je zaista odlična prilika da taj model prezentujemo i drugima i da vidimo kako neke domaće kompanije iz Srbije i regiona mogu naći dobre partnere i obrnuto, kako ti dobri partneri mogu naći nas za ulazak na evropsko tržište“, navodi Edin Garaplija iz tima koji se bavi prevencijom od prirodnih katastrofa.

„Izdvojili bismo jedan sastanak sa vodećom nemačkom kompanijom koja je zainteresovana za naš proizvod – mobilnu solarnu prikolicu, koju bismo koristili za istraživanja u delovima gde nema električne energije“, napominje Marko Marković.

„Ovde smo predstavili zainteresovanim stranama Registar rizika od katastrofa. To je novina koja se radi u Republici Srbiji. Radimo na tome da naše kapitalne investicije, kako državne tako i individualne, i privatnog biznisa budu bezbednije u budućnosti“, ističe Sandra Nedeljković, zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

„Saradnja između Republike Srbije i UAE je odlična. Danas smo dobili mnogo novih saznanja o Srbiji, mladim stručnjacima kao i poslovne savete koji mogu da se primene na tržištu Emirata“, navodi Abdulah Alhuajmi, brigadir Civilne zaštite Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Poslovni ljudi i kompanije iz čitavog sveta upravo u zelenom poslovanju, prepoznaju ekonomski napredak uz rešavanje klimatske krize.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Može li da zamijeni Google? ChatGPT je novi četbot o kojem svi pričaju

Vanja A

Apple hoće „Made in America“ čipove za svoje uređaje

Vanja A

KÖPA – Otkrivamo zašto je baš ovo najbolja besplatna aplikacija za kupovinu i plaćanje telefonom

Vanja A

Ostavite komentar